Een woning voor genieters van het buitenleven

Avalon – Exclusive Outdoor Solutions

In een woning waar het buitenleven centraal staat, is er één partij die niet mag ontbreken. Om de verbinding tussen woonruimte en tuin te optimaliseren, namen de bewoners Avalon Exclusive Outdoor Solutions in de arm. In deze moderne nieuwbouwvilla realiseerde de outdoorspecialist onder meer een lamellendak op het terras en zonwering voor de ramen en op de lichtstraten in het dak. De bewoners zijn er helemaal mee in hun nopjes.

 


Entree

Exclusive outdoor solutions, Buitenleven, lamellendak, lichtstraat, the art of living

Alle leveranciers van de entree

Tuinaanleg

Stefan Douven Tuinen

Buitenzonwering

Weinor B.V.

Buitenjaloezie

Roma Benelux

Aannemer

Bouwbedrijf R. Smits

Glazen trap

Buys Glas

Keramische tegels

Michel Oprey & Beisterveld
Buitenleven, lamellendak, lichtstraat, the art of living
Glazen trap, Buitenleven, lamellendak, lichtstraat, the art of living

Glazen trap als pronkstuk

Al bij binnenkomst wordt je oog direct naar een indrukwekkende glazen trap getrokken. “We hebben het huis eromheen gebouwd”, steekt de man des huizes trots van wal. “De muur waar de trap in verankerd is, stond er namelijk als eerst.” Dat ze een zwevende trap wilden, behoorde al vroeg in het ontwerpstadium tot hun woonwensen. “We waren er nog niet helemaal uit welk materiaal het mooist zou staan, totdat mijn vrouw een idee had: ‘Waarom niet van glas?’ Nu is de trap een van de pronkstukken in huis.” De trap werd verrijkt met ledverlichting, die in verscheidene kleuren is af te stellen. Verder valt in de entree al op dat dit een huis is met een hoge afwerkingsgraad, waar ramen en deuren geen zichtbaar hang- en sluitwerk hebben.

“Waarom niet van glas? Nu is de trap een van de pronkstukken in huis.”


Vide

Onder de hemel

Wanneer we om de hoek kijken, is het net alsof we direct onder de blauwe zomerhemel staan. Maar schijn bedriegt: aan de achterzijde is het 11 meter hoge dak volledig transparant dankzij de grote raampartij van maar liefst 4 bij 8 meter. Deze rijkdom aan daglicht levert niet alleen een mooi plaatje op, maar is ook voordelig voor het gemoed. Het haalt daarmee ook het buitenleven naar binnen. Pal onder het raam staat de gezellige eettafel, met daarboven een oogverblindend hangarmatuur. De verbinding tussen binnen en buiten wordt bovendien versterkt door de natuurlijke materialen en de kleurkeuzes in de woning zelf: de paardenbloem op de muur, de frisgroene decoratie, de natuurstenen vloer en het hout in de keuken.


Leefruimtes

Keuken, Buitenleven, lamellendak, lichtstraat, the art of living

Alle leveranciers van de leefruimtes

Keukenbouw

Crea-Style Interieur

Decoratiewanden

Deco Light & Reclame

Zonwering

Weinor B.V.
Zonwering, Buitenleven, lamellendak, lichtstraat, the art of living
Zonwering, Buitenleven, lamellendak, lichtstraat, the art of living

Persoonlijk interieur 

De man des huizes houdt enorm van koken. De keuken was dan ook zijn pakkie-an. “Voor het ontwerp zijn we naar Mennen Keukens geweest en daarna heeft Creastyle het aangepast en gerealiseerd”, vertelt hij. “We hebben de tijd genomen voor de indeling. Eerst moet je namelijk weten hoe je in jouw huis gaat leven en wat je nodig hebt. Voor mij was een riante keuken erg belangrijk; mijn vrouw heeft zich over de rest van de indeling bekommerd.” “Het interieur is inderdaad echt mijn ding”, vult ze aan, “ik heb van alles zelf bedacht. We hebben stad en land doorkruist op zoek naar de juiste vloer, de mooiste meubelen en de meest bijzondere accessoires. Leuk om niet steeds voor de veilige optie te kiezen, maar ook eens voor iets te gaan wat niet standaard is, zoals de wandlampen in de living en de kunst aan de muur.”

“Voor het ontwerp zijn we naar Mennen Keukens geweest en daarna heeft Creastyle het aangepast en gerealiseerd”


Exterieur

Buitenleven, lamellendak, lichtstraat, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Kozijnen

Bohaco

Realisatie Overkapping

Avalon – Exclusive Outdoor Solutions

Massagebad

Silverspas

Tuinmeubelen

Suns Tuinmeubelen

Lamellendak

Corradi Outdoor Living

Leverancier tuinmeubelen

Vida Xl International

Realisatie lamellendak

Avalon – Exclusive Outdoor Solutions

Het goede leven

De tuin bleef tot op het laatst ‘een dingetje’ voor de bewoners. “Voorheen waren we niet vaak in de tuin te vinden”, vertelt de man des huizes. “Ik hou niet van tuinieren, voor mij hoefde dat allemaal niet zo, maar mijn vrouw heeft me overgehaald om toch met een tuinarchitect om de tafel te gaan zitten.” Inmiddels is voor hen het buitenleven misschien nog wel belangrijker dan het binnenleven en genieten ze met volle teugen van hun mooie tuin. Onder het lamellendak is het goed vertoeven: de loungeset met terrashaard is de perfecte plek om op een nazomeravond op het goede leven te klinken.

“Voorheen waren we niet vaak in de tuin te vinden”

Editor: Media team

Datum: 22-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Dré Wouters