Een zwembad vlonder van topkwaliteit met prachtige uitstraling  

AlterWood

Een vlonder rondom je zwembad tovert jouw buitenruimte om tot een oase van stijl en comfort. Het is een perfecte aanvulling voor je buitenzwembad en biedt naast een luxe uitstraling ook praktische voordelen. Een vlonder dient ook als buffer tussen het zwembad en de tuin. Echter is niet iedere afwerking geschikt rondom een zwembad of jacuzzi. Gelukkig bieden de Millboard vlonderplanken van AlterWood het beste van twee werelden: een mooie uitstraling én topkwaliteit.  

Millboard vlonderplank versus houten planken 

Er kunnen wat nadelen kleven aan het gebruik van vlonderplanken van echt hout. Zo wordt er vaak tropisch hardhout toegepast rondom een zwembad, dit draagt negatief bij aan ontbossing. Daarnaast is tropisch hardhout nogal onderhoudsgevoelig. Een Millboard vlonderplank daarentegen heeft een veerkrachtige toplaag die uv- en weerbestendig is. Doordat de planken stroef zijn, zowel droog als nat, heeft het een hoog antislipgehalte. Ook verdwijnen de speciaal ontwikkelde schroeven volledig in de toplaag en is de 100% houtvrije samenstelling splintervrij. Een veilige keuze dus.  

Onderhoudsvrij en praktisch gemak 

De Millboard vlonderplanken zijn kwalitatieve kunststof planken met de natuurlijke look van hout. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren en structuren wat iedere plank uniek maakt. Een groot voordeel is dat de terrasplanken onderhoudsvrij zijn. Algen kunnen zich niet aan de planken hechten waardoor het de beste antislip-eigenschappen heeft. Het materiaal is veelzijdig zonder scherpe randen, zo kunnen er mooie rondingen in de vlonder worden gecreëerd. Daarnaast hebben ze een grote dimensionale stabiliteit, waardoor ze niet zullen vervormen.  

De warme, rijke uitstraling van Coppered Oak 

De prachtige kleurdiepte en roodbruine tinten van Coppered Oak creëren een warme, rijke sfeer. De planken doen denken aan hoogwaardig hardhout zoals teak of ipe. Hierdoor heeft de tuin met zwembad en jacuzzi een luxe uitstraling. Voor een project met vlonder in Enschede zijn de planken zelfs doorgetrokken tot de buitendouche. Door de niet-poreuze, veerkrachtige toplaag kunnen algen zich niet afzetten en is het materiaal van zichzelf stroef en dus slipvrij. Het materiaal is dus niet alleen geschikt voor toepassing bij het zwembad, maar ook voor de jacuzzi en buitendouche. Bekijk de website voor meer inspiratie.

Editor: Media Team

Datum: 09-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: AlterWood