Eenheid en samenhang door een naadloos tuinontwerp 

MBI De Steenmeesters

Dit tuinontwerp is het perfecte voorbeeld van een naadloos tuinontwerp waarbij alles doordacht en zorgvuldig uit werd gekozen. Dat is onder andere te zien aan de indeling van de tuin, de afwerkingen en de keuze voor bepaalde beplanting. Door ruimte te bieden voor een fraai zwembad met complementaire randafwerkingen zijn er geen drukke overgangen en oogt het geheel rustig en esthetisch. Daarnaast zorgen de groene bordes en de bomen ervoor dat de moderniteit van de tuin wat meer naar de achtergrond verdwijnt, waardoor de tuin mooi in evenwicht is.  

tuinontwerp, zwembad, terras, The Art Of Living

Eenheid  

Om tot een prachtig tuinontwerp te komen zijn er een heleboel lastige keuzes te maken. Kies je voor een zwembad zoals in deze tuin, wil je een vijver of wil je een fijn overdekt terras, eenheid is de key. Daarom zoeken steeds meer opdrachtgevers naar samenhang in het tuinontwerp. Dat uit zich vaak in een naadloos ontwerp waarbij alles soepel in elkaar overloopt. Het liefst zonder storende elementen.  

tuinontwerp, zwembad, terras, The Art Of Living

GeoCeramica 

Bij een naadloos tuinontwerp wordt gezocht naar materialen die een verbinding aangaan met de omgeving en de verschillende elementen van de tuin. Een belangrijke connector is bestrating en dan met name sierbestrating. Daarom biedt MBI de GeoCeramica specials. Dit zijn maatwerk elementen die complementair zijn aan bijvoorbeeld het terras. De ‘planken’ bieden een klassieke houtlook maar hebben de voordelen van keramische tegels. Waardoor stijlbreuken voorkomen kunnen worden.  

Maatwerk elementen 

De GeoCeramica collectie van MBI bestaat uit veel meer dan de eerdergenoemde terrastegels. Denk aan maatwerk elementen zoals zwembadranden, vijverranden en traptreden. Zodat een naadloos tuinontwerp geoptimaliseerd kan worden. Deze elementen zijn de esthetische oplossing voor de afwerking van bijvoorbeeld een zwembad in de tuin. De GeoCeramica collectie met bijpassend advies is te verkrijgen via een erkende MBI-dealer. 

Editor: Media team

Datum: 24-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: MBI De Steenmeesters