gietvloer, inspiratie, kosten gietvloer, bvl gietvloeren, the art of living

  • BVL Gietvloeren
  • Dahliastraat 10
  • 6658 XM Beneden-Leeuwen
  • Contact:
  • Tel.: 06-11382159
  • E-mail: aanvragen@bvlgietvloeren.nl

Eerlijkheid over de prijs | BVL Gietvloeren

De gietvloer domineert al een tijdje de interieurbranche, maar nieuw is het fenomeen niet. Gietvloeren kennen namelijk een lange historie. Het ambacht van het gieten van vloeren werd voornamelijk gebruikt in het bedrijfsleven. Nu zie je het steeds vaker voorkomen in particuliere woningen, omdat die tak nu ook de grote voordelen ervan heeft ontdekt. We willen tegenwoordig graag een vloer die comfortabel aanvoelt, makkelijk is in onderhoud en vooral een strak effect heeft. De gietvloer biedt dit allemaal. Nu vraag je je waarschijnlijk af: wat kost een gietvloer? Je krijgt in deze blog van ons eerlijkheid over de prijs van een gietvloer van BVL Gietvloeren.

gietvloer, inspiratie, kosten gietvloer, bvl gietvloeren, the art of living

Prijs met meewerkopties

Wanneer je zeker weet dat je een gietvloer wilt laten plaatsen, wil je natuurlijk weten wat het gaat kosten. Elke situatie is anders, daarom brengen ze van BVL altijd een basisprijs uit op basis van enkel en alleen het aantal vierkante meters. Daarna komen ze graag even langs om te kijken of er nog bijzonderheden zijn waar ze rekening mee moeten houden. Je wil namelijk niet achteraf voor verrassingen komen te staan als je de factuur ontvangt. De meest voorkomende meerwerkopties zijn uitsparingen voor een droogloopmat, egaliseren in geval van een tegelvloer of een slechte dekvloer en overgangen naar andere ruimtes die moeten worden afgesloten. Ook wanneer ze een vloer moeten leggen in de badkamer waar een drain ligt vragen ze een meerprijs, want daaromheen een vloer gieten vergt meer werk en dus meer tijd.

gietvloer, inspiratie, kosten gietvloer, bvl gietvloeren, the art of living

Wat kost een gietvloer per m2?

Met een plattegrond inclusief afmetingen of technische tekening van jouw persoonlijke situatie kunnen ze bij BVL prima uit de voeten wanneer een offerte gemaakt moet worden. Want een belangrijke vraag die jij waarschijnlijk hebt is, wat kost een gietvloer nu eigenlijk? De prijzen die BVL hanteert zijn uiteraard op basis van de soort vloer die je kiest en het aantal vierkante meters. Alles tussen de 1 en 27m2 valt in dezelfde prijscategorie; je betaalt dus voor de eerste 27m2 dezelfde prijs. Je zou dus kunnen zeggen dat het startbedrag minimaal 27 keer de prijs per m2 is. Vanuit daar maak je de keuze voor de soort vloer. De gietvloer UV is de populairste gietvloer daarna volgt woonbeton. De prijs daarvan per vierkante meter ligt tussen de €55,- en €80,- exclusief meerwerk. Voor de instapcategorie gietvloer rekenen ze tussen de €45,- en €70,- per m2. Wil je een extra zachte en elastische vloer, dan betaal je tussen de €55,- en de €80,- euro per m2.

Offerte aanvragen

 

Tekst: Marlou Overkamp
Fotografie: BVL Gietvloeren

____