Eerst de bomen, dan de villa

Margy Arts Architecten

Een prachtige kavel midden in het bos was voor Margry | Arts Architecten dé kans, om samen met de toekomstige bewoners en partners als VSB Wellness & Interieur een moderne villa te verwezenlijken. Het is een unieke locatie waarop de integratie van wonen in een bosrijke omgeving het uitgangspunt is. Deze uitdaging en de uitvoering ervan werden met veel plezier, vakmanschap en professionaliteit aangegaan. Zoveel maanden later? Missie geslaagd: geen twijfel mogelijk. 


Tuin

Kavel, interieurontwerp, Margy Arts Architecten

Alle leveranciers van de tuin

Hoofdaannemer

Stempel B.V

Tuinontwerp & aanleg

Seegers Gardens & Pools

Buitenkeuken

Roostr

Jacuzzi

VSB Wellness

Gevelstenen

The Flagstone Company

Loungebank

Relax Outdoor

Een boom is nooit zomaar een boom 

De omgeving waarin deze rietgedekte villa ligt, was militair terrein totdat de gemeente besloot om er een villawijk van te maken. Een van de uitgangspunten bij de ontwikkeling was het behoud van de bomen die er staan. Architect Michel Arts werkte intern samen aan het plan met architect Niels Nederlof en technisch ontwerper Jan Heinst. Michel: “Ook op dit perceel stond een aantal volwassen bomen waarmee we rekening moesten houden. Dat betekende bijvoorbeeld dat de villa niet te hoog mocht worden. De bomen hebben de ligging op het kavel en de vorm van de villa zeker mede bepaald.” 

Graag chic, warm en modern 

Naast de feitelijkheden van het beeld- en kwaliteitsplan van de gemeente, luisterden de architecten naar de wensen van de opdrachtgevers. De toekomstige bewoners hadden zich goed georiënteerd en wisten wat ze wilden: een chique woning, maar ook eigentijds en warm met gebruik van veel natuurlijke materialen zoals riet, natuursteen en hout. 

Michel: “De opdrachtgevers wilden graag veel ruimte op de begane grond, de behoefte aan ruimte boven was wat minder. Om te voorkomen dat de villa te volumineus zou worden hebben we twee delen als het ware in elkaar geschoven waardoor je twee rieten daken krijgt die zorgen voor een elegant geheel. Voor de moderne look is aan de buitenkant wit stucwerk aangebracht. Om dit wit weer te ‘verzachten’ is tegelijkertijd gekozen voor houten gevelbekleding en een rieten kap. De drie erkers in de voorgevel steken door het dak waarmee visueel de lengte uit de woning wordt gehaald. Bij het overdekt terras en de carport is dezelfde materialisatie doorgezet als bij de hoofdwoning, zodat ook het terras en de carport een integraal onderdeel zijn van de gehele architectuur. 


Leefruimtes

Kavel, interieurontwerp, Margy Arts Architecten

Alle leveranciers van de leefruimtes

Karpetten, PVC vloeren & jaloezieën

VPA Projectadvies

Stucwerken

Ster Stucadoorswerke

Tafels & stoelen

Table Du Sud

Maatwerk interieur

VSB Wellness

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Shutters

Van Eyck shutters BV

Leverancier bed

Droomboulevard Oisterwijk

Een stap naar een bijzondere trap 

Eenmaal door de voordeur stap je een grote lichte hal binnen en daar valt meteen de betonnen trap op die in situ is gemaakt, oftewel ter plaatse gegoten. Van krakende traptreden zal hier geen sprake zijn. Michel: “Er zijn trappen die mooi zijn, maar deze trap is meer dan mooi. De tekening van het beton en een mooie detaillering zorgen ervoor dat hij een bijzonder statement in deze villa is.” Na de entree volgt de hal met links de werkkamer van de opdrachtgever. Deze kamer ligt meteen achter de entree zodat eventuele bezoekers direct naar binnen kunnen en niet door het huis hoeven te lopen. Op de begane grond is verder een bioscoopruimte voor de kinderen, een uitgebreide wellness- en fitnessruimte, woonkamer, kook- en leefkeuken, technische ruimte en bijkeuken. De achterdeur grenst aan de carport zodat de paraplu in de auto kan blijven liggen. 

Over doken en deuvels  

De woonkamer en de keuken vormen één grote ruimte en een roomdivider zorgt voor privacy tussen de ruimtes. In deze roomdivider is aan een kant de tv verwerkt en aan de keukenkant een coffeecorner. Een grote doorkijkhaard in de divider zorgt voor de verbinding tussen kamer en keuken. De woonkamer is knus en intiem, terwijl de woonkeuken behoorlijk ruim is en voldoet hiermee aan de moderne manier van leven die zich steeds vaker in de keuken afspeelt. Aan de tafel welteverstaan. Michel: “De tafel is zo gesitueerd dat je vanuit elke stoel uitkijkt op de openhaard, het terras en de tuin waar ‘s avonds de bomen op een sprookjesachtige manier worden aangelicht. Mooi detail bij het overdekt terras zijn de houten doken en deuvels om zo het robuuste karakter van de eikenhouten balken nog beter tot zijn recht te laten komen. De wijnkamer grenst aan zowel de living als aan de woonkamer. Deze aparte ruimte was een diep gekoesterde wens van de bewoners. Het is een heerlijke plek om een lekker wijntje uit te zoeken. Door de klimaatbeheersing en de indirecte verlichting is ze niet alleen praktisch maar ook esthetisch. Deze wijnkamer is een genot voor het oog.” 


Fitnessruimte

Kavel, interieurontwerp, Margy Arts Architecten

Alle leveranciers van de fitnessruimte

Fitness apparatuur

Technogym Benelux

Sauna

VSB Wellness

Schakelmateriaal

Gira
Kavel, interieurontwerp, Margy Arts Architecten

One-stop-shop 

Een van de bouwpartners in dit project is VSB Wellness. Als specialist in op maat gemaakte wellness- en interieurprojecten werden ze betrokken bij het interieurontwerp van de villa en de realisatie ervan. Geert Antonis is interieur- en wellnessadviseur bij VSB. “Bij deze woning zijn we vroeg ingeschakeld en hebben we meegedacht over alles wat het interieur betreft: van kleurenstelling tot materiaalgebruik van vloeren tot op maat gemaakte kasten in de keuken, slaapkamers en de inrichting van een luxueuze uitgeruste wellness- en fitnessruimte die van alle gemakken is voorzien. Het geheim van VSB? We zijn vakmensen met ambitie en gevoel voor perfectie. In onze showroom komt alles op het gebied van wellness, zwembaden, interieur en badkamers tot leven. Klanten zoals deze opdrachtgevers kunnen hier inspiratie en ideeën opdoen, kleuren en materialen uitkiezen en alles met elkaar combineren. Zo hoeven ze niet met een sample van een vloertegel naar een volgend bedrijf om een passende keuken uit te zoeken. Waarom moeilijk doen als het ook op de VSB-manier kan?”

Intens tevreden en aangenaam verbaasd 

De bewoners wonen inmiddels een paar maanden in dit prachtige huis in het bos. Bewoners: “Het bevalt enorm goed. De ligging in het bos en de nabijheid van de stad met zijn voorzieningen, maar ook het huis zelf. De samenwerking tussen de betrokken partijen verliep soepel en met respect voor elkaar. We zeggen wel eens: ‘Als we weer opnieuw zouden bouwen, zouden we met hetzelfde bouwteam aan de slag gaan’. Zij hielden van doorpakken. Net als wij. Deze villa is ons thuis geworden en dat vinden we niet vanzelfsprekend. We lopen weleens door het huis of de tuin en dan kunnen we worden overvallen door een intens gevoel van tevredenheid of door een aangename verbazing. Is dit ons huis? Onwerkelijk!” 

Editor: Media team

Datum: 07-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Patrick Meis