Warm interieur, Kees Marcelis, the art of living

Eigentijds en warm interieur | Kees Marcelis

Mensen raken met bijzondere ontwerpen. Dat is de missie en tegelijkertijd ook de passie van Studio Kees Marcelis. Sinds de oprichting ruim dertig jaar geleden legt de gedreven interieurarchitect Kees Marcelis zich samen met een gespecialiseerd team toe op het ontwerp van in- en exterieurs die gekenmerkt worden door rust, kracht en karakter. Een recent opgeleverd project is een nieuwgebouwde villa met warm interieur.

Tijdloos geheel

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een smaakvol ingerichte living. De ruimte is, net zoals de rest van het interieur, voorzien van mooie aankleding en decoratie. Er is gekozen voor een kleuren- en materialenplan dat overal is toegepast en zo veel rust en eenheid creëert. Dit levert een heel tijdloze sfeer op. Over tien jaar is de woning nog mooi en passend bij de bewoners. Absolute eyecatcher in de ruimte is de haard, verwerkt in een lange schoorsteen. Een haard voegt altijd ontzettend veel warmte toe aan het interieur.

Interieur: Schröder Interieurs. (Interieur)architect: Studio Kees Marcelis.


“De villa sluit aan bij de landelijke omgeving, maar heeft ook veel eigenheid”


Warm interieur, Kees Marcelis, the art of living


“We hebben gekozen voor een kleuren- en materialenplan dat voor rust en eenheid zorgt”


Warm interieur, Kees Marcelis, the art of living

Hart van de woning

Centraal in de villa staat een grote leefkeuken. De keuken is vormgegeven in een groot ‘blok’, vervaardigd uit het materiaal Holz in Form. Dit is een uniek houtproduct met een elegante bewerking. Het materiaal levert een mooi contrast op met het witte silestone dat is toegepast in het kookeiland en met de betonvloer. Door de integratie van indirecte verlichting heeft de keuken een haast zwevend effect gekregen, waardoor het echt uit het interieur springt. Ook dit is een mooie toevoeging aan het warme interieur.

Warm interieur, Kees Marcelis, the art of living

Louvredak, -paneel: Livium BV.

 

Slapen met uniek uitzicht

De eerste etage, bereikbaar via een houten trap, herbergt de slaapvertrekken van de bewoners. Ook hier is een mooie eenheid te herkennen, dankzij rustige tinten en de keuze voor een mooie gietvloer. Voor de bewoners zelf werd een royale master bedroom gecreëerd met maatwerk kastenwand van hout en een en suite badkamer. De master bedroom kreeg een aangename, warme sfeer met veel ruimtelijkheid dankzij de schuine ramen die lopen tot in de nok en de schoorsteen die in de ruimte doorloopt.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst Dana Otten geschreven voor magazine nr.4
Fotografie: Dré Wouters

____
Wil je nog meer projecten zien van Kees Marcelis?