Eigentijds tuinontwerp opgenomen in het groen

Schellevis Beton

Je zou zomaar kunnen stuiten op dit pareltje van een tuin. In een prachtige groene omgeving staat een landelijke, maar eigentijdse villa die zich laat kenmerken door een strak lijnenspel en een rieten dak. De lijnen lopen naadloos door in het tuinontwerp, waardoor de woning harmonieus in de omgeving wordt opgenomen. Richard de Jong, ontwerper van deze tuin, heeft dan ook fantastisch werk geleverd. Hij heeft goed naar de wensen van de opdrachtgevers geluisterd en heeft dit vertaald naar een nieuw design voor zowel de achter- als voortuin. Beide tuinen zijn essentieel om de woning in zijn omgeving te plaatsen.  

Royale tegels  

In de voortuin doorkruisen de grote tegels het gazon. De keuze viel op de royale Schellevis tegels van 100x 200 centimeter en dat is niet voor niets. Richard de Jong kiest vaak voor deze tegels. Dit komt doordat ze lang schoon blijven, kleurecht zijn en omdat de kopse kant dezelfde structuur heeft als de bovenkant. Dit laatste zorgt ervoor dat het mooi is om ze een beetje boven de ondergrond uit te laten komen. Dat is namelijk niet alleen fraai, maar ook erg praktisch. Grind komt zo tijdens het lopen niet op de tegels terecht.  

Een heerlijke sfeer  

Deze voortuin heeft een warm verwelkomend karakter en het maakt nieuwsgierig naar hetgeen dat zich achter de woning afspeelt. Ook achter het huis zorgt de beplanting het hele jaardoor voor een heerlijke sfeer. Daarnaast vormen de tegels van Schellevis het terras bij de achterdeur. De grootte van de tegels is volledig in stijl met de woning. Bovendien zijn de tegels zo geplaatst dat het snijverlies minimaal is, hierdoor oogt het geheel nog strakker en rustiger. Ook wordt het hoofdterras ook gedefinieerd door tegels van Schellevis. Op deze manier wist Richard het terras te verbinden met de rest van de tuin. Het is dan ook een spraakmakend geheel geworden.  

Editor: Media Team

Datum: 13-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cees Rijnen