groene keuken | straatman-interieurarchitect, the art of living

Eigentijds wonen en leven in groene keuken | Straatman Interieurarchitectuur

Een jong gezin woont in een compact huis in de stad, terwijl ze reikhalzend uitkijkt naar hun vrijstaande woning die niet veel verderop verrijst in de nieuwe wijk van een dorp. Inmiddels woont het gezin comfortabel op veel meer vierkante meter in een prachtig huis, dankzij hun grondige voorbereiding en de samenwerking met Straatman Interieurarchitectuur en 01 Architecten. Dit project is in één woord ‘eigentijds’ te noemen, vooral vanwege de keuze voor een groene keuken!

groene keuken | straatman-interieurarchitect, the art of living

Kunst: Umo Art Gallery. Stalen binnendeur: Steellife. Monumentale stenen: Castle Stones.

Vloerkleed: Cunera. Meubilair: Hora Barneveld. Bank en tafel: Keijser&Co. Interieurontwerp: Straatman Interieurarchitectuur.

groene keuken | straatman-interieurarchitect, the art of living

Gordijnen: Indivipro.

Interieurbouw: Strakk Interieur. Keukenapparatuur: Gaggenau. Doorkijkhaard: Element4. Eetkamerfauteuils: Keijser&Co. Interieurbouw: Strakk Interieur. Vloerkleed en Clayve vloer: Cunera. Haarden geleverd en geplaatst: Hooijer Haarden & Vloeren.

 

Warme, moderne sfeer

De styling van deze woning is verzorgd door Linda de Koster van ETC Design Center. Interieur-architect Elke Straatman is voor deze woning ingeschakeld op het moment dat er al gebouwd werd door de hoofdaannemer: Aannemersbedrijf Veldman Pouw. Met haar ideeën en met een flexibele aannemer, wat resulteerde in een prettige samenwerking, konden er nog wat aanpassingen in de indeling van de woning worden gedaan. Zo kwam zij met het idee voor de locatie van de open haard en de televisie ernaast. De wand van de haard is bekleed met donkerbruin leer, net als de zijde van de wand aan de kant van de eethoek. De langwerpige verticale doorkijkhaard leidt het oog vanuit de moderne zithoek met erker, door de aangrenzende eetkamer, de tuin, helemaal naar het weiland dat achter het huis ligt.

Wandtegels: Jan Groen Tegels. Badkamerkranen: VOLA Nederland.

Tuinaanleg opstellen en uitvoeren beplantingsplan: Verschoor Tuinen. Buitenmeubilair: Borek parasols | outdoor furniture.

groene keuken | straatman-interieurarchitect, the art of living

Architect: 01 Architecten. Buitenkeuken: Big Green Egg. Tuinontwerp: John Koomen Tuinen. Hoofdaannemer: Aannemersbedrijf Veldman Pouw. Façade louvers: Sunshield. Kozijnen: Tudor Kozijnen & Deuren.

 

Maatwerkinterieur

De keuze voor de vloer is net origineel te noemen: een lichte kleivloer, die mooi past bij de diverse natuurtinten die op meerdere plekken zijn toepast, zoals de groene keuken. Deze keuken is voorzien van een kookschiereiland met stoere zwartlederen barkrukken aan een houten blad voor het bargedeelte. De tot aan het plafond grenzende achterwand heeft diverse inbouwapparatuur, waaronder een wijnklimaatkast. Vanuit de keuken kom je bij de, aan de tuin grenzende, kinderspeelkamer die aan één wand is voorzien van een zacht stoffen behang in aardetinten. Het volledige maatwerkinterieur is gemaakt door Strakk.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Straatman Interieurarchitectuur?