Eigentijdse jaren ’30 villa

Authentiek van buiten, modern van binnen

Het is een prachtig plaatje. Liggend aan het einde van een sfeervolle bosweg, bevindt zich een authentieke jaren ’30 villa met een moderne binnenkant. Voor de bewoners van de villa ging hun woonwens in vervulling, dankzij de perfecte vertaling van architect Liong Lie van 123DV en in samenwerking met Bouwbedrijf Bon Bouw.

De voornaamste wens van de bewoners was meer licht en hoogte in de woning. Daarnaast vonden ze de inrichting van de al bestaande woning te klassiek en vonden ze het jammer dat er op de zolder enkel een vliering was en geen woonverdieping. Belangrijk was dat de binnenkant van de woning niet te veel af zou steken, maar mooi aan zou sluiten op de buitenkant. De authentieke buitenkant is wel behouden, maar aangevuld met moderne elementen, zoals de driehoekige ramen op de wolfseinden en op de slaapvleugel.

Gevoel van ruimtelijkheid
De basis van de ontwerpen van Liong is eenvoud, ook bij deze woning. Dankzij het gebruik van lange zichtlijnen, ontstaat een gevoel van ruimtelijkheid. De benedenverdieping bestond uit meerdere kamertjes, maar die zijn opengebroken en opgedeeld in verschillende grotere ruimtes. Opzichzelfstaand, maar door verschillende doorkijken toch op een natuurlijke manier met elkaar verbonden.


“Dankzij grote ramen is er in de keuken een prachtige lichtinval ontstaan”


De keuken is voorzien van een Quooker kokendwaterkraan.

Woonkeuken met vide
Boven de woonkeuken, op maat gemaakt door Beukers en Hoogendoorn, heeft Liong een vide gecreëerd om het ruimtelijke effect van de woning te versterken. Vanuit hier heb je zicht op de eerste en de tweede verdieping. Dankzij grote ramen is er in deze ruimte een prachtige lichtinval ontstaan. Verschillende apparatuur in de keuken is van Siemens en de kokendwaterkaan is van Quooker. “De combinatie van de witte keuken, de betonnen vloer door De Ronde, kasten van donker wengé en het vele licht, maakt dit een heerlijke ruimte”, aldus de bewoners.

Speelse effect
Tussen de keuken en de woonkamer pronkt een prachtige haard van Daniëls uit Rotterdam. Door te werken met grote vierkante vlakken en ook hier een doorkijk te realiseren, is de haard een uniek object geworden dat zorgt voor een speels effect in de woning. Een echte eyecatcher dus! De meubels van Cilo in Zutphen vormen een mooie aanvulling op de bestaande meubels die uit de vorige woning zijn meegenomen.

Cilo uit Zutphen is verantwoordelijk voor advies, ontwerp & levering van de meubelen. De gordijnen zijn van het merk De Ploeg en komen van Van Duivenboden Interieur.

De strakke betonvloer van De Ronde loopt door over de gehele begane grond.

Intri was o.a. verantwoordelijk voor de trapbetimmering. Daarnaast heeft het bedrijf maatwerkkasten gemaakt in diverse ruimtes.

Trap naar boven
Een grote houten trap van Plexwood (D2 Parket) biedt toegang tot de eerste verdieping. Hier bevinden zich twee ruime slaapvertrekken en een badkamer, een logeerkamer en in een aparte vleugel de master bedroom, met daarin een dressing en aangrenzend een luxe badkamer van B Dutch. Via het grote raam is er zicht op de prachtige omgeving.

Een tweede trap leidt naar een zolderverdieping. Hier bevinden zich een slaapkamer en een badkamer. Daarnaast is er een bibliotheek gecreëerd waar de boekencollectie in de Quadrant kast van ABC Reoler mooi tot zijn recht komt.


“De bewoners willen in de toekomst makkelijk van aardgas kunnen afstappen en daar is alles op voorbereid”


Het lichtdichte screen van Guillaume Janssen past perfect voor het driehoekige raam.

De badkamer heeft een mooie betonlook dankzij Beton Ciré van Van Eekelen Stucadoors.

Lichtplan
Maretti Lighting zorgde voor het lichtplan in de woning, iets wat de bewoners een erg belangrijk onderdeel vonden. Op de eerste en tweede etage vinden we verschillende ledlampen van Deltalight en Philips en in de bedombouw in de master bedroom vinden we twee passende nachtlampjes van Astro.

Oog op de toekomst
Ook aan duurzaamheid is gedacht. Zo zijn zowel het dak, de vloer als de muren geïsoleerd en zijn er overal nieuwe kozijnen met dubbel glas geplaatst. Op het dak vinden we zonnepanelen en er is een aansluiting voor een toekomstige warmtepomp gemaakt. Daarnaast zorgt de houthaard, behalve voor veel gezelligheid en sfeer, ook voor warmte door de hele woning en is de keuken uitgerust met een inductiekookplaat. De bewoners willen in de toekomst makkelijk van aardgas kunnen afstappen en daar is alles op voorbereid.

Bewoners: “We zijn ontzettend blij met het eindresultaat en genieten van het vele licht in huis, de mooie hoge ruimtes en de uitkijk op de prachtige, bosrijke omgeving. Al onze wensen zijn door 123DV perfect opgepakt en vertaald.”

 

Fotografie: Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 • Architect, 123DV 
  Rotterdam | www.123dv.nl
 • Hoofdaannemer, Bon Bouw
  Loenen aan de Vecht | www.bonbouw.nl
 • Interieurbouwer (maatwerkkasten garderobe, slaapkamers en badkamer, trapbetimmering, wandafwerking in Plexwood), Intri
  Akersloot | www.intri.nl
 • Verlichtingsplan en lampen beneden, Maretti Lighting
  Almere | www.maretti.com