Elegante transformatie van een badkamer

Ostudio

Deze  sfeervolle,  karakteristieke  woonboerderij  is  gelegen  in  een  mooie  omgeving  in  de  Betuwe.  De  dame  des  huizes  –  tevens  moeder  van  een  jong  gezin  -,  geniet  zichtbaar  van  het bezig zijn met haar interieur. De woning zag er dan ook al heel verzorgd uit, toch was niet alles naar haar zin en ze schakelde  Gerry  Vermeulen  van  Ostudio  in  voor  een  frisse  make-over, samen met stylingbureau AROWONEN. Een interview met interieurontwerpster Gerry. 


Badkamer

Elegante badkamer, transformatie, Ostudio, The Art of Living

Ruimtelijkheid en weelderigheid

Belangrijkste  project  was  de  bovenverdieping,  om  precies  te  zijn:  de  badkamer en aansluitende master bedroom. Gerry vertelt: “Boven was het voorheen erg donker. Toen ik er voor het eerst kwam dacht ik meteen: oh, hier moet het juist licht worden! Een lichte badkamer was ook wat de eigenaresse wilde. Verder vroeg ze om een praktische ruimte, maar wel intiem.” Serieuze re-styling volgde, resulterend in een slaapkamer met a-suite  badkamer  met  vrijstaand  bad,  maatwerk  badkamermeubel  van eigen ontwerp voorzien van een dubbele wastafel en een aparte douche- en toiletruimte. 

Gerry koos ervoor om de badkamer grotendeels uit te voeren in wit marmeren keramische  tegel  labs.  Maar  liefst  13  marmeren  platen  van  100  bij  300  centimeter  werden  één  voor  één  naar  boven  gedragen  en  verwerkt;  een  prestatie op zich. Het resultaat is een lichte, vrouwelijke ruimte die weelderig en praktisch tegelijk is. Een ruimte die zich goed leent voor een gezin dat zich ’s ochtends in sneltreinvaart klaarmaakt voor een nieuwe dag, maar ook om ’s avonds lange tijd in weg te dromen en te ontspannen. Veel indirecte verlichting geeft de badkamer een warme, intieme sfeer. Een directe verlichting bij de wastafel zorgt voor scherp zicht tijdens het aanbrengen van een extra mooie make-up. Weggewerkt in het badkamer-meubel zitten oplaadpunten voor bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel. Mooi  en  vrouwelijk  detail  zijn  de  bronskleurige  kranen  bij  het  bad  en  de  dubbele  wastafels.  Gekozen  is  voor  een  vrijstaand  bad  op  een  prachtige  vloer die eronderdoor loopt en zo het ruimtelijke en luxueuze effect versterkt. Het grote maatwerk badkamermeubel en de bijpassende maatwerkspiegel maken het hoogwaardige plaatje compleet. 

Om de ruimtelijkheid en weelderigheid te behouden werden de douche en het toilet in een aparte ruimte weggewerkt. De karakteristieke schuine en scheve wanden van het huis laten zich in dit kleine vertrek goed zien. Gekozen werd voor een witte betonsoort voor de muren, een bijzonder materiaal met een sereen effect. Om deze sereniteit te versterken koos Gerry voor witte kranen. Bijzonder detail is volgens haar de schouderdouche. “Ik ben er helemaal weg  van,  dit  is  een  ondergewaardeerd  onderdeel  van  de  badkamer.  De  eigenaresse  heeft  lang  haar  en  wil  niet  altijd  dat  het  nat  wordt,  de  schouderdouche  die  geplaatst is naast de regendouche en handkraan is dan werkelijk een uitkomst!” 


Slaapkamer

Elegante badkamer, transformatie, Ostudio, The Art of Living

Klassiek karakter

Voor het bed ontwierp Gerry een achterwand bekleed met  een  fluweelachtige  stof  welke  terugkomt  in  de  gordijnen. Deze speelse en tegelijk luxe ogende wand verzacht  het  klassieke  karakter  van  de  slaapkamer  iets, tegelijkertijd maakt de stoffen bekleding deze tot een  akoestiekwand  die  de  holle  klanken  van  de  bad-kamer  dempt.  Boven  het  bed  hangt  een  verzameling  lampen  van  Normann  Copenhagen  die  al  aanwezig  waren in de slaapkamer en de eigenaresse graag wilde behouden.  Een  verzoek  waar  Gerry  met  liefde  aan  toegaf, want ze zorgen voor een enorm leuk effect en brengen op passende manier een sprankje modern in de traditionele bovenkamer.   


Benedenverdieping

Elegante badkamer, transformatie, Ostudio, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Transparante stijl 

Het verbluffende eindresultaat viel, zoals te verwachten was, in de smaak bij  het  gezin.  Zelfs  zozeer  dat  de  badkamer  uiteindelijk  het  uitgangspunt  werd voor het hele huis. Dezelfde lijn van lichte kleuren werd doorgetrokken in de styling van de rest van de woning, waaronder de keuken. Hier werd Ook in de woonkamer is dezelfde lijn als de badkamer aangehouden: een  lichte,  transparante  stijl  die  toch  warm  aanvoelt,  waarbij  de  verschillende objecten een eenheid vormen door de keuze van ton-sur-ton kleuren. “Ik houd enorm van deze transparante stijl”, vertelt Gerry. De huiskamer is het centrale punt in het gezinshuis en voelt aan als een omhelzing  als  je  binnenkomt.  De  royale  bank  biedt  genoeg  plek  om  met  het  hele  gezin  bij  elkaar  te  kruipen  voor  de  tv  of  samen  een  spelletje  te  doen.  Daarnaast  zijn  er  diverse  plekjes  voor  de  kinderen  om met speelgoed of een kleurplaat aan te schuiven.  

Gerry:  “Je  kunt  aan  de  woonkamer  goed  zien  wie  er  wonen.  Hun  ‘eigen’ spulletjes, zoals een schilderij of bijzondere kunstvoorwerpen, zijn onderdeel gebleven van het interieur. Ook het huis zelf is ook hier niet  verloochend,  de  ruimte  is  prettig  en  modern  maar  heeft  het  landelijke karakter behouden. Verschillende stijlen zijn hier prachtig bij elkaar gebracht.” 

Kenmerkend aan Gerry’s ontwerpen zijn de veelal lichte en ruimtelijke vertrekken. Haar kracht is om een ruimte te geven wat het nodig heeft om mooi en leefbaar te zijn, zonder deze te ontdoen van het eigen karakter en dat van diens bewoners.Keukenblad: Michel Oprey & Beisterveldeen  zwart  keukenblok  volledig  vervangen  door  één  met  witte kastjes en werd gekozen voor een kookeiland welke doorloopt  als  eettafel  en  gemaakt  is  van  licht  marmer  in  twee verschillende diktes voor een speels effect. 

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 19-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: Dré Wouters