Elegante villa met houten keuken en maatwerk meubelen

Culimaat en Daniela Cupello

Met de Soesterduinen nagenoeg in je achtertuin en uitzicht op een bos, mag je gerust zeggen dat je midden in de natuur woont. De bewoners van een vrijstaande woning in deze natuurlijke omgeving, kunnen ook nog eens genieten van een prachtig interieur. Zij lieten Daniela Cupello een groot deel van hun interieur ontwerpen en inrichten. Het resultaat is een harmonieus, warm interieur met een vleugje elegantie. De vrouw des huizes vertelt: “Voor dit kleinschalige nieuwbouwproject hadden we de keuze uit drie type vrijstaande woningen. De indeling van de woningen stond al vast, maar de woning is casco opgeleverd. We hebben de hulp van Daniela ingeschakeld voor ons interieur. We zijn erg blij met het resultaat. Zonder haar ideeën hadden we bijvoorbeeld nooit de houten keuken op deze manier gerealiseerd of de doorkijkhaard op deze plek gehad.”


Eetgedeelte

Houten keuken, maatwerk, The Art Of Living

Alle leveranciers van het eetgedeelte

Keuken

Culimaat

Barkrukken en stoelen

Rupert & Rupert

Leren bekleding

Alphenberg

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland
Houten keuken, maatwerk, The Art Of Living

Mix van materialen

Daniela nam haar opdrachtgevers mee naar Culimaat, die op basis van haar ideeën en schetsen een houten keuken tekenden, een maatwerkkast voor in de living en in olijfhout. Dit warme hout contrasteert bij het gecoate stalen werkblad en de tegelvloer die op de gehele begane verdieping is gelegd. Daniela: “Ik zag deze bruingrijze keramische tegel en vond deze direct bij de familie passen. We hebben vervolgens een tegelstaal meegenomen naar Culimaat en kwamen zo op de keuze van een houten keuken.” Het gecoate staal is ook gebruikt voor het keukenwerkblad, de wanden en het plafond van de nis in de keukenkastenwand.

De organische gevormde houten eettafel is het eerste meubel dat je ziet als je via de entree het woongedeelte betreedt. Deze tafel staat in een grote erker, aan de buitenzijde zowel rechts als links voorzien van een veranda. Daniela tekende afgeronde stoffen stoelen en eetbanken van velours om deze tafel, wat direct in goede aarde viel bij haar opdrachtgevers. Ze adviseerde om verlichting toe te voegen aan de erker langs de ramen rond de tafel, omdat in de bouwtekeningen hier niet in was voorzien. Voor de eettafel schetste ze een prominent aanwezig armatuur met meerdere lichtbronnen en als tegenhanger juist een minimalistisch gevormd armatuur boven het keukeneiland.


Woonkamer

Houten keuken, maatwerk, The Art Of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Tegels

Spadon

Carpet

Carpetlinq

Lampen

Layer by Adje

Salontafel

Duran Interiors

Leren bekleding

Alphenberg

Eettafel

Zwaartafelen

Eetkamerstoelen

Rupert & Rupert

Stalen deuren

Thuis In Staal

Doorkijkhaard

De gezellige living, bij binnenkomst gelegen aan de linkerzijde, heeft een doorkijkhaard die als centrale roomdivider fungeert. Het behang op de haardombouw heeft een gouden bedrading op een warme grijze ondergrond. Het lange haardplateau is uitgevoerd in hetzelfde leer als de keukenbar en is ook terug te vinden op kastdeuren van de verder olijfhout uitgevoerde woonkamerkast, die Daniela schetste. De beige stoffen bank rondom de marmeren salontafel is van dezelfde stof als de eetkamerstoelen en staat op een tapijt uit hetzelfde kleurenpalet.


Bovenverdieping

Houten keuken, maatwerk, The Art Of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kastenwand

Culimaat

Douchegoot

Easydrain

De eerste étage

Via de eikenhouten trap ga je naar de eerste etage waar zich een slaapkamer, werkkamer en een badkamer bevinden. Op de bovenste etage is nog een badkamer en bevinden zijn de logeerkamers, waar de kleinkinderen regelmatig verblijven. De ruime werkkamer werd door Daniela getekend met twee bureaus op een stalen frame die tegenover elkaar staan en samen als het ware een schiereiland vormen ten opzichte van de eikenhouten maatwerkkast. De tegenover de werkkamer gelegen badkamer, ingericht met lichte tinten, heeft een wastafelmeubel van walnotenhout over de volle breedte met twee waskommen en twee verwarmde spiegels. De wanden is gestukt en voorzien van de dezelfde zand grijze kleur die Daniela aanreikte als voor de rest van de smaakvol ingerichte woning, waar de bewoners zo veel woonplezier ervaren.

Editor: Media team

Datum: 06-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten