Elegantie in een hedendaags penthouse

Studio Kees Marcelis

Op een van de hoogste etages van een voormalig bankgebouw in Arnhem woont een familie voor wie Studio Kees Marcelis een elegant en warm interieur mocht realiseren. Voor Kees Marcelis was de samenwerking een waar genoegen: “Het was heel leuk om te zien hoe goed mijn opdrachtgever en zijn ouders met elkaar omgaan én om een interieur te kunnen maken dat voor alle drie aan de wensen voldoet.” Studio Kees Marcelis begeleidde de opdrachtgever bij het laten aanpassen van de indeling, verzorgde het complete interieur en adviseerde over het losse meubilair. Met een schitterend interieur en een hoog wooncomfort als gevolg.


Benedenverdieping

Elegant, Interieurontwerp, Studio Kees Marcelis

Leveranciers van de benedenverdieping

Interieur

Studio Kees Marcelis

Gordijnen

JB Woonstijl
Elegant, Interieurontwerp, Studio Kees Marcelis

Schitterende roomdivider

Het appartement heeft veel daglicht, in het bijzonder in de woonkamer en eetkamer, die grenzen aan het dakterras. Kees: “Tussen de woonkamer en de eettafel hebben we een scheiding gemaakt met een haard en tv.” Het luxueuze behang geeft deze roomdivider een mooie uitstraling, ook aan de zijde bij de ovalen eettafel met kuipstoelen.


Leefkeuken

Elegant, Interieurontwerp, Studio Kees Marcelis

Leveranciers van de leefkeuken

Kokendwaterkraan

Quooker

Maatwerk keuken

The Furnery
Elegant, Interieurontwerp, Studio Kees Marcelis

Sfeervolle verlichting

Opvallend is de mooie verlichting die door het hele appartement is toegepast, waaronder de ledstrips die een warm en subtiel ogend licht geven. Kees: “Aan verlichting besteden we altijd veel aandacht. We verlichten datgene wat verlicht moet worden.” In de stijlvolle keuken is de verlichting ook sfeervol en functioneel, zoals in de kastenwand met bar. Deze bar is aan de zijkant van de keuken geplaatst, in een grote nis met een zitje. Het kookeiland heeft een werkblad van het marmertype café amaro en loopt aan de barzijde door tot aan de vloer.


Bovenverdieping

Elegant, Interieurontwerp, Studio Kees Marcelis

Uniformiteit

De badkamer is ook een plaatje. Studio Kees Marcelis puzzelde net zo lang met de indeling totdat er ruimte was voor een ruime sauna. Aan uniformiteit in het interieur is zichtbaar veel aandacht besteed. Het wastafelmeubel is bijvoorbeeld in dezelfde zwarte tint met bruine vleug als de keukenfronten uitgevoerd en de achterwand van de luxueuze douche heeft dezelfde tegel als de vloer, maar dan met een net iets andere structuur. In de slaapkamers is dezelfde fraaie look-and-feel toegepast als in de rest van het interieur, waarbij tot in de kleinste details alles bij elkaar past, getuige bijvoorbeeld de rand om de tv, die dezelfde tint heeft als de wand. Dat de bewoners blij zijn met het geheel blijkt wel uit het feit dat Studio Kees Marcelis ook nog het dakterras gaat inrichten

Editor: Celine Jacobs

Datum: 15-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Patrick Meis