Elektrische shutters: de nieuwste trend in raamdecoratie

Bij de zoektocht naar raamdecoratie wordt er steeds vaker gekozen voor shutters. Hoewel dit vergeleken met landen als Australië of de VS dit in Nederland nog een relatief nieuwe toevoeging is, is de volgende trend alweer in opmars: de keuze voor elektrische shutters. Deze moderne twist op de klassieke raambekleding combineert stijl en functionaliteit, op een manier die voorheen ondenkbaar was. In dit artikel verkennen we de voordelen van shutters met elektrische bediening.

 

Profiteer van gemak en comfort
Bij de keuze voor elektrische shutters profiteren consumenten van een ongekend gemak. Met een simpele klik op de knop zijn de lamellen middels een gemotoriseerd systeem te kantelen om de gewenste hoeveelheid licht binnen te laten of af te sluiten. Hierdoor heeft u geen gedoe meer met andere bedieningsmogelijkheden.

Vooral voor ramen waar u moeilijk bij kunt komen is de bediening op afstand bij gemotoriseerde shutters een uitkomst. Met één druk op de knop kunt u de lichtinval bedienen zoals u dat wilt. Het is zelfs mogelijk om verschillende shutterpanelen bij elkaar te groeperen zodat u meerdere shutters in één handomdraai kunt bedienen. Het is maar net wat u wilt!


Betere energie-efficiëntie in huis
Door de toepassing van elektrische shutters kunt u ook nog eens bijdragen aan een betere energie-efficiëntie in huis. Dit komt doordat u naast het kantelen van de lamellen voor de hoeveelheid licht, hiermee ook de temperatuur kunt beheersen. Door ‘s zomers de shutters te sluiten kunt u de warmte buitenhouden, en in de winter kunt u weer profiteren van de zonnewarmte op de ramen door de lamellen te openen.

Anderzijds zorgen shutters voor een extra isolatielaag tussen het raam en de rest van de ruimte, waardoor de kou gemakkelijker buiten is te houden. Dit kan wel 3 tot 4 graden schelen. Dit effect wordt versterkt door de dubbele sluiting functie, waarbij het mogelijk is om de elektrische shutters zowel volledig naar boven als naar beneden te kantelen.


Stijlvolle shutters met automatische bediening
Ongeacht de extra installatie voor de automatische bediening heeft u met elektrische shutters nog tal van stijlvolle mogelijkheden om een exemplaar uit te zoeken die past bij uw interieur. Of je nu een strakke, eigentijdse uitstraling wilt of een meer traditionele stijl. Shutters bieden veelzijdigheid zonder in te leveren op de esthetiek.

De elektrische bediening wordt netjes weggewerkt, zodat dit niet zichtbaar is. Zo wordt er bij shutterfabrikant MYT Shutters per lamellenbank een motor in de zijstijl, aan de achterkant van het paneel verwerkt. Dankzij de verborgen bediening kunnen er tot 23 lamellen op 1 motor. Afhankelijk van de hoeveelheid lamellen worden er 1 of meerdere motoren geïnstalleerd, welke allemaal in te regelen zijn met een afstandsbediening.


Ook geschikt voor buiten
Als u dacht dat deze gemotoriseerde bediening alleen geschikt was voor binnenshuis, dan heeft u het mis. Ook buiten kunt u kiezen voor elektrische shutters! Bijvoorbeeld aan de buitenkant van uw woning of passend bij het tuinhuis. Juist aan de buitenkant van de woning zijn er veel plekken waar je zelf lastig of nauwelijks bij kunt komen. Met een elektrische bediening of afstand is dit geen probleem meer! Heeft u (een aantal) ramen in uw woning waar u lastig bij kunt komen, of wilt u een stijlvolle raamdecoratie die gemakkelijk op afstand te bedienen is? Kies dan voor elektrische shutters!