Elk seizoen gezond genieten van jouw tuin

Herfst, winter, lente, zomer… Jij wilt toch ook ongeacht het seizoen tijd doorbrengen in jouw tuin? De inklapbare picknicktafel van Spinwood maakt het mogelijk om – zodra het zonnetje doorkomt – buiten te zitten. Even genieten van de gezonde buitenlucht, met een sapje uit de slowjuicer. Vitamine D op je huid én in je glas. Klinkt goed toch?

Met de juiste tuinmeubelen kun jij in elk seizoen genieten van je tuin. Maak het jezelf gemakkelijker door te kiezen voor meubelen die het hele jaar buiten kunnen staan, zoals de hoogwaardige Spinwood tuinbank. Zo hoef je wanneer het zonnetje doorkomt niet te slepen met stoelen of banken, maar kun je direct plaatsnemen. Een ander voordeel van deze tuinbank is dat je hem moeiteloos om kunt bouwen tot een picknicktafel voor zes personen.

Buiten zijn is gezond

Waarom is buiten zijn zo gezond? We delen vijf redenen met je:

  1. Uit onderzoek blijkt dat buiten zijn zorgt voor minder stress. Al na drie minuten in de natuur dalen je hartslag, bloeddruk en spierspanning.
  2. Je wordt creatiever van in de natuur zijn. Dus laat je mobiele telefoon binnen en kijk naar alle mooie bloemen en planten in je tuin.
  3. Daglicht verbetert de concentratie en voorziet in vitamine D, wat onder meer ondersteunt bij de weerstand en de opname van calcium.
  4. De kwaliteit van de lucht is buiten vrijwel altijd beter dan binnen. Verse zuurstof zorgt er bovendien voor dat je lichaam beter werkt.
  5. Daglicht zorgt voor een goed dag-nachtritme. Wanneer je te veel binnen zit, kan je lichaam denken dat het avond is, waardoor je slaperig wordt. Door regelmatig naar buiten te gaan, voorkom je dit.

Gezond genieten

Maak van jouw buitenmoment een extra gezond moment met een sapje uit de slowjuicer. Door sap met dit apparaat langzaam te persen, heeft het de meeste smaak en behoudt het de meeste vitaminen, mineralen en enzymen. Ook spinazie, sla, munt en andere bladgroenten kun je persen met een slowjuicer. Of maak eens een heerlijk gezond wortel- of komkommersapje.

Elk seizoen naar buiten

De lente en zomer zijn in Nederland dé seizoenen om veel buiten te zijn. Maar ook in de koudere maanden is het heerlijk in de tuin. Ga bijvoorbeeld in de ochtend naar buiten – met dikke jas en een dekentje – en drink daar je eerste kop koffie of sap. Zo kun je even goed wakker worden om vervolgens fris aan de dag te beginnen. En natuurlijk: zo kun je nog meer genieten van jouw prachtige tuin!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.