Energie besparen; bedek de ramen met stijlvolle raambekleding

JASNO

De energieprijzen zijn enorm gestegen en naar verwachting zullen ze dat ook nog wel even blijven doen. Daarom zijn steeds meer mensen bezig met manieren om energie te besparen. Wellicht ben jij je daar ook van bewust en tref je ook energiebesparende maatregelen. Om dit succesvol te kunnen doen moet je natuurlijk wel weten waar warmte verloren gaat en dat gebeurt vooral bij de ramen van een woning. Om dit te voorkomen zou je ervoor kunnen kiezen om raambekleding te plaatsen, het liefst met een hoge isolerende werking. De shutters van JASNO zijn dan ook zeker het overwegen waard. Ze zorgen voor behoud van warmte in huis en geld in je portemonnee.  

Een goede combinatie
Er zijn allerlei manieren om energie te besparen, denk aan korter douchen, de verwarming lager zetten, zonnepanelen installeren en het plaatsen van tochtstrippen. Toch blijkt echter, zoals al werd benoemd, dat het isoleren om warmteverlies tegen te gaan het belangrijkste uitgangspunt is om te besparen. Dit doe je bijvoorbeeld door dubbel glas te laten plaatsen. Om het isolerende effect van dit glas te versterken is het slim om voor je ramen ook isolerende raambekleding te plaatsen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de isolatiewaarde van glas verbetert na het monteren van de juiste raamdecoratie. Een combinatie van shutters en dubbelglas is dus erg effectief.  

Optimale isolatie  
De shutters van JASNO lenen er zich dus uitstekend voor om energie te besparen. Om tot het gewenste resultaat te komen dien je met een aantal aspecten rekening te houden. Denk aan het tijdig sluiten van de raambekleding, de dikte van de shutters en de verdere isolatie van de woning. Daarnaast is een goede plaatsing vereist en is het noodzakelijk dat de shutters gemaakt zijn van isolerend materiaal, zoals duurzaam Paulownia hout. De shutters van JASNO beschikken over deze eigenschappen waardoor je er tot wel vijf procent mee kunt besparen.  

Editor: Media team

Datum: 05-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living

Fotografie: JASNO