Energie besparen door de kiezen voor glazen tuindeuren

Solarlux

We kunnen er haast niet meer omheen; de energieprijzen die enorm zijn gestegen. Het is dan ook voor steeds meer mensen noodzaak om energie te besparen om zo de kosten te kunnen drukken. Vaak wordt energiezuinig wonen geassocieerd met ongemak, maar het kan ook anders. Wanneer je kiest voor energiebesparende maatregelen bespaar je niet alleen kosten, maar zal je ook tal van andere voordelen ontdekken. Daarom gaan we graag dieper in op een eenvoudige manier om energie te besparen; het vervangen van ramen, deuren en/of tuindeuren. Dit zal aantonen dat energiezuinig wonen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor het wooncomfort en jouw portemonnee.  

Ramen en deuren vervangen 

Oude ramen en deuren zijn echte energievreters. Doordat ze vaak slecht aansluiten op de muur verdwijnt de warme lucht eenvoudig naar buiten en weet koude lucht zijn intrede te maken. Maar ook de dikte van het glas bepaalt voor een groot gedeelte hoeveel warmte er verloren gaat. Om optimaal te kunnen genieten van de zon als bron van warmte en licht, wordt niet alleen gekozen voor integratie van zonnesystemen, maar wordt ook gekeken naar andere manieren om deze warmte te gebruiken en energiekosten te verlagen. Kies bijvoorbeeld voor luxe tuindeuren met veel glas. Hoe meer je de zon binnen laat hoe meer je uiteindelijk kunt besparen.  

Maximale-warmte isolatie 

Zonnewinst door het vervangen van verouderde raam- en deursystemen kan de energiekosten enorm drukken. Daarom is het aan te raden over te schakelen naar glazen tuindeuren en royale raampartijen met een zo groot mogelijk oppervlak. Het grote glasaandeel, de strak ontworpen kozijnen en de grote opening breedtes, met een maximale-warmte isolatie, kunnen namelijk tot wel twintig procent van de primaire energiebehoefte besparen. Het is misschien een flinke investering, maar je zal er uiteindelijk de vruchten van plukken. 

Subsidies  

Een andere fijne bijkomstigheid is het gegeven dat je nu subsidie kunt krijgen voor nieuwe geïsoleerde kozijnen. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om dertig procent subsidie te ontvangen als je jouw koophuis isoleert. Wanneer je meerdere energiebesparende maatregelen treft, krijg je ook meer subsidie. Dit is dus zeker het overwegen waard.  

Veelzijdig assortiment 

Solarlux speelt hier graag op in en heeft een veelzijdig assortiment waarbinnen je altijd wel iets kunt vinden dat aansluit bij jouw wensen. Denk aan glazen vouwwanden of ramen die je kunt vervangen voor grootformaat tuindeuren met veel glas. Daarnaast bieden zij ook toepassingen om bijvoorbeeld een serre te bouwen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je minder energie verbruikt, maar ook dat je extra leefruimte hebt. Al met al zijn er dus tal van oplossingen.  

Meer over Solarlux 

Solarlux is dan ook een gevestigde naam op het gebied van schuifpuien, tuindeuren, terrasoverkappingen, serres en vouwwanden. Doordat zij alle producten in hun eigen fabriek produceren kunnen ze de optimale kwaliteit garanderen en volledig maatwerk leveren. Daarnaast kun je persoonlijk advies verwachten en word je begeleid tijdens het hele proces, van ontwerp tot oplevering. Dus wil je meer weten over de energiebesparende mogelijkheden of ben je benieuwd naar andere producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met Solarlux op.  

Editor: Media team

Datum: 27-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Solarlux