Energie en water besparen met een Quooker-kraan

Quooker

Natuurlijk is het belangrijk dat de keuken er mooi uitziet, maar het is ook verstandig om over een aantal praktische zaken na te denken. Een voorbeeld hiervan is het feit dat in veel keukens onnodig veel water verspild wordt. Dit zijn iedere keer maar kleine beetjes, zoals wanneer je de kraan even open laat staan zodat het water op kan warmen. Maar al deze kleine beetjes samen zorgen ervoor dat een grote hoeveelheid water wordt verspild. Om dit te voorkomen zou je kunnen kiezen voor de Quooker-kraan, deze helpt je op eenvoudige manier te besparen.  

Hoe werkt het? 

Een Quooker-systeem kan ieder huishouden voorzien van direct kokend water. Dit komt doordat het systeem 3 of 7 liter water op een temperatuur van 108 graden weet te houden. Dit gebeurt in een vacuümgeïsoleerd reservoir onder het aanrecht. De lucht in het reservoir wordt zo ijl en dat betekent dat er vrij weinig energie nodig is om het water boven deze temperatuur te bewaren. Op deze manier verbruik je minder energie dan dat een waterkoker doet. Daarnaast warm je in een waterkoker vaak meer water op dan nodig is en met het Quooker-systeem kun je precies de gewenste hoeveelheid tappen.

 Welk Quooker-systeem past bij jouw huishouden? 

Met een Quooker COMBI(+)-reservoir heb je direct beschikking tot warm water. Hiermee bespaar je dus tijd, water en energie. Het water blijft op temperatuur zoals in de vorige alinea werd omschreven. Daarnaast mengt hij koud water met kokend water uit de Quooker-kraan waardoor je 7 liter kokend water per keer beschikbaar hebt voor gebruik. Wanneer je kiest voor de COMBI+ heb je toegang onbeperkt warm water. De COMBI+ is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Wat beide reservoirs wel gemeen hebben is dat ze allebei afrekenen met te lang wachten op warm water en de verspilling van drinkwater.  

Editor: Media team

Datum: 15-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Quooker