Engelman Architecten

‘Ontwerpen is teamwork’, aldus Maarten Engelman. Met een team van 10 medewerkers van onder andere architecten en projectmanagers is het proces van de opdracht tot de oplevering mogelijk door een goede samenwerking. Vanaf de oprichting in 1980, is de organisatie gegroeid naar een ervaren bureau gevestigd in Limburg met voldoende mogelijkheden voor jonge (ontwerp)talenten.

Informatie over Engelman Architecten


engelman architecten, villabouw, moderne woning, exterieurarchitect
engelman architecten, villabouw, moderne woning, exterieurarchitect
Engelman Architecten
Engelman Architecten
previous arrow
next arrow

Ontwerpvisie

Diversiteit en innovatie beschrijven de specialiteit van Engelman Architecten. Door vanaf de initiatieffase al betrokken te zijn bij een project, kan de vraag van de opdrachtgever nog concreter worden meegenomen en zal de functionaliteit van het gebouw naadloos aansluiten bij het visuele ontwerp.

Diensten

Door de brede expertises van het team, zijn ze in staat om projecten van A tot Z en tot in de details te ontwerpen en realiseren. Zowel de technische kant, de (financiële) haalbaarheid, vergunningen en het interieurontwerp kun je overlaten aan deze diverse groep van experts.

Meerwaarde

Er is niets zo veranderlijk als de functie van een gebouw. Dit architectenbureau zoekt dan ook altijd naar multifunctionaliteit in de ontwerpen, het gebouw moet namelijk mee kunnen groeien met de gebruiker of bewoner. De dragers, oftewel de blijvende structuren in een gebouw blijven bestaand, maar de inhoud is flexibel en afhankelijk van de gebruiker. Met oog voor detail, het gebruik van prachtige materialen en texturen en de juiste verhoudingen sluit het ontwerp aan bij het klimaat van de woonomgeving.