Enorme woonoppervlakte met prachtig kookeiland

Culimaat

Met haar eiken gebinten, diverse soorten (natuur)steen en schuine daken gaat deze villa goed op in de landelijke omgeving. Deze rust en ruimte vertalen zich ook in het interieur waar het gezin geniet van een enorme woonoppervlakte, gevuld met lange doorkijken. Toch voelt de woning ook heel warm en huiselijk aan dankzij het veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen die stijlvol contrasteren met de heldere, lichte basis van het interieur.

kookeiland, keukens, culimaat, the art of living

Prachtige woonkeuken

In een van de vele royale ruimtes kregen we de opdracht om een woonkeuken te creëren die plaats biedt aan het hele gezin en de regelmatige ontvangst van familie en vrienden. Deze woonwens werd door de architect vertaald in de opstelling van maar liefst twee riante eilanden en een grote kastenwand. Daarnaast is de ruimte verfraaid met een luxe haardmeubel en een tv-meubel met geïntegreerd drankkabinet annex bar. De hoofdmaterialen Corian®, metaal en eiken zijn op consistente wijze in de ruimte toegepast, waardoor een mooie eenheid is ontstaan.

De met zorg gekozen en vervaardigde details maken het luxe gevoel die deze keuken oproept helemaal af. Het middelpunt van de keuken wordt gevormd door de eerder genoemde eilanden die, als statige monoblokken tegenover elkaar, een fijne symmetrie vormen. Door te kiezen voor twee eilanden werd het mogelijk het ene blok uit te voeren als spoeleiland en het andere als kookeiland met zitgedeelte. Beide eilanden zijn opgebouwd uit gedraaide frames, die als het ware een omarmend gebaar maken naar de uit metaal vervaardigde fronten.

Bijzonder details

In het keukendesign zijn talloze met zorg gekozen Culimaat-details en unieke toe- passingen te vinden die de hoogwaardige uitstraling verder tot leven wekken. Zo is in het kookeiland de bekende Culimaat-lift verwerkt waarmee op een inventieve wijze extra opbergruimte is gecreëerd. De lift kan aan twee kanten gevuld worden en wanneer de benodigde producten of ingrediënten gekozen zijn verdwijnen de schappen weer in het eiland. Een opvallend detail is de slanke belijning in de fronten van de keuken. In combinatie met de dikkere frames van het eiland is zo een vloeiend lijnenspel ontstaan. Beide eilanden zijn voorzien van een terugliggende plint. Het effect hiervan zorgt ervoor dat de eilanden ondanks de grootte niet te zwaar ogen. De gespiegelde uitvoering van de eilanden voegt een vleugje spanning toe aan het design.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 29-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Culimaat

Fotografie: Culimaat