Entertainment room, iEar, luidsprekers, projectie, home cinema

  • iEar’ | Ultimate sound and vision
  • St. Ceciliastraat 28
  • 5038 HA Tilburg
  •  
  • Beethovenstraat 9-b
  • Amsterdam

Entertainment room van hoog niveau | iEar’ 

Je wilt de woonkamer de woonkamer laten zijn en hierin geen obstakels plaatsen waarmee je je tegoed kunt doen aan een sensationele beeld- en geluidsbeleving. Toch wil je deze sensatie minimaal één keer per dag ondergaan en hiervoor niet te ver hoeven lopen. Dit was de opdracht voor iEar’ in dit project en we creëerden een ultieme entertainment room, direct gelegen aan de woonkamer, op steenworp afstand aldus! En voor de ultieme beleving hebben we op alle fronten uiterst hoogwaardige apparatuur geïnstalleerd, die we hier graag in detail belichten. Een entertainmentsysteem of een thuisbioscoop die op de top van haar kunnen presteert is met zorg samengesteld, zodat de cohesie tussen losse producten uiteindelijk het gewenste topresultaat oplevert. 

Luidsprekers

Voor een ultieme audioweergave is gekozen voor vrijstaande luidspreker van KEF uit de R serie. KEF is als luidsprekerfabrikant alweer 60 jaar op de markt en is daarmee één van de vooraanstaande spelers. Het unieke en uitgebreide luidsprekerportolio van deze Britse luidsprekerfabrikant biedt voor elke oplossing goed geluid. Een garantie dus voor fenomenale muziekweergave alsook voor sensationele cinema experience. Geluid dat door gebruikmaking van grotere kasten tot stand wordt gebracht levert de beste prestatie. En grotere kasten kunnen ook mooi geïntegreerd worden in ruimte. In dit systeem zijn de subwoofer en de center speaker uit het zicht onttrokken en verwerkt in een kast. De surround speakers zijn onopvallend aan de achterwand gemonteerd en voor de Dolby Atmos surround toepassing zijn voor de hoogtespeakers plafond inbouwluidsprekers toegepast. De enige echt zichtbare luidsprekers zijn de front luidsprekers. En als pur sang liefhebber is dat ook wat je wilt, want het verzekert je van de allerbeste weergave.

Entertainment room, iEar, luidsprekers, projectie, home cinema

Apparatuur

Eveneens van Britse komaf hebben we in deze entertainment room aansturing van Arcam toepast. Net even een stap mooier dan systemen van Denon en Marantz die in deze systemen ook vaak worden toepast. Arcam levert een nog zuiverdere en hoogwaardigere audiobeleving, één die elke muziekliefhebber direct aanspreekt. Je hoort het meteen en wanneer je het Dirac systeem waar Arcam haar apparatuur mee uitrust zijn werk laat doen, dan weet je helemaal niet meer wat je hoort en wat je beleeft. Dirac is een akoestisch ruimte correctiesysteem, dat de akoestische nadelen van de ruimte wegneemt door de speakers op hun positie te configureren. Eigenlijk een onmisbare toepassing in een ruimte waar een hoop speakers worden toepast. Met Dirac zorg je tot in de laatste finesse voor een sublieme audioafregeling, ook voor één of meerdere subwoofers.

Entertainment room, iEar, luidsprekers, projectie, home cinema

Projectie

En om het systeem compleet te maken en ook van films en serie te kunnen genieten wordt er 4K projectie toegepast met een Sony Home Cinema projector. Beeldproducent Sony staat op een eenzaam voetstuk als het gaat om topkwaliteit beeldwaargave. De Sony Bravia televisies zijn daar het bekende ‘levende’ bewijs van, maar ook op projectiegebied kan niets tippen aan een Sony projector met de SXRD 3-chip projectietechniek die een ongekend contrast biedt en adembenemende kleuren.

iEar’ is specialist in de realisatie van hifisystemen en thuisbioscopen. Ook benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze vestigingen in Tilburg of Amsterdam voor een demonstratie en advies.

 

Tekst: iEar’
Fotografie: iEar’

____

____

Meer projecten bekijken van iEar’