Doll’s House | Steun het goede doel!

Twintig architecten zijn de uitdaging aangegaan om poppenhuizen te ontwerpen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Gedurende het The Art of Living Event zijn deze bijzondere huizen te bewonderen en worden ze geveild voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Energy4all en Stofwisselkracht ten behoeve van onderzoek naar deze ziektes en het vinden van een werkend medicijn.

Energiestofwisselingsziekte

Elke week worden er in Nederland 1 á 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Dit zijn bijna 800 kinderen per jaar. Maar liefst de helft overlijdt al voor hun 10e verjaardag en 70% van deze kinderen haalt het 18e levensjaar niet. Ook op volwassene leeftijd kan deze ziekte zich plotseling manifesteren. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang voor de overlevingskansen van kinderen en volwassenen met deze ziekte.

Belevingswereld

Peter Masselink, architect en vader van drie kinderen, weet als geen ander wat deze ziekte teweeg kan brengen. Zijn zoon Sverre heeft een ernstige energiestofwisselingsziekte en dochter Imre overleed 14 jaar geleden aan dezelfde ziekte. Dit bracht Peter op het idee om 20 architecten een poppenhuis te laten ontwerpen en hierbij de link te leggen met het hebben van een energiestofwisselingsziekte. Traditionele poppenhuizen zijn vaak een weerspiegeling van een bepaalde werkelijkheid. Wat als een kind deze relaties niet waarneemt, en zich in een eigen wereld bevindt? Hoe moet een poppenhuis er dan uit zien om kinderen met een ziekte als deze iets anders te kunnen bieden dat recht doet aan hun beleving?

Architecten

Twintig Nederlandse architecten staken de handen uit de mouwen en hebben een poppenhuis ontworpen die een volledig andere betekenis en verschijningsvorm hebben dan de poppenhuizen die we normaal gesproken kennen. Ze geven kinderen met een energiestofwisselingsziekte nieuwe mogelijkheden of laten middels een krachtig beeld zien wat het hebben van zo’n ziekte inhoudt. Elk poppenhuis heeft zijn eigen bijzondere verhaal, inspiratiebron en uitstraling.

Veiling

Gedurende de tweede editie van het The Art of Living Event zullen de poppenhuizen worden tentoongesteld en geveild. De veiling zal plaatsvinden op 28 maart om 16.00 uur, en iedereen is van harte welkom de veiling bij te wonen. De opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar energiestofwisselingsziektes en de ontwikkeling van een medicijn.

Wil je meer weten over Doll’s House, energiestofwisselingsziektes of de poppenhuizen? Neem dan contact op via info@petermasselink.nl of bel 06-50810791.

Wil je nou meer informatie over het evenement? Neem dan contact op met event@theartofliving.eu

Lees hier alles over het event!

Koop hier tickets


Web editor: Media team     |

Datum: 18 | feb | 2020


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media