Marc Lagrange

MPV Gallery | Kunst Boulevard

MPV Gallery zal tijdens de tweede editie van het The Art of Living event een uitgebreide galerij verzorgen met onder andere werk van fotograaf Marc Lagrange. Zijn foto’s zijn op de vide van het Autotron te bewonderen. Gedurende zijn carrière fotografeerde Lagrange steeds dezelfde vrouwen in verschillende periodes, waardoor ze tot zijn muzen ontwikkelden. Het vertrouwen dat tussen hen door de jaren heen floreerde, is zeldzaam in de fotografie en genereerde verrassende resultaten.

MPV Gallery

Mark Peet Visser Gallery, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, is een hedendaagse galerij en representeert ruimt veertig (inter)nationale kunstenaars. Sinds de oprichting in 1992 vertegenwoordigt en ondersteunt de galerij het werk van opkomende- en gevestigde kunstenaars. In 2012 opende MPV Gallery een geheel nieuwe locatie in Nederland in een pand met een museaal karakter. De 500m2 vloeroppervlak, de hoge plafonds en de lichtinval door de opvallende raampartijen bieden een ruimte waarin de kunst tot zijn recht komt. In totaal zijn er 5 tentoonstellingsruimtes verdeeld over 3 verdiepingen.

Marc Lagrange

Marc Lagrange (1957 – 2015) werd geboren in Kinshasa, Congo. Zijn carrière bracht hem van bouwkunde tot fotografie, en zijn creativiteit van mode tot kunst. Met een voorliefde voor analoog boven digitaal, zoekt de in Antwerpen gevestigde kunstenaar naar intimiteit en emotie in tegenstelling tot kunstmatige effecten.

Lagrange werkt complete fotosets uit tot hij de juiste sfeer vindt die hij wil overbrengen, met als einddoel de gewenste foto’s te maken. Van de kleur van de muren tot de vorm van een stoel, elk detail telt, onderstreept de perfectionistische strekking van Lagrange en zijn bereidheid om verhalen te vertellen.

Essentieel in het werk van Lagrange is zijn respect voor het mysterie en de kracht van vrouwen. Zelfs volledig naakt, zijn zijn modellen zelfverzekerd en ‘in control’; echte protagonisten. Vervuld van verlangen en sensualiteit, vieren de foto’s van Marc Lagrange fantasie en begeerte; met schoonheid en dromen als het middelpunt van zijn wereld.

Marc Lagrange

Kunstgalerij

Gedurende het The Art of Living Event zal er op de vide ruim 2000 m2 worden gevuld met een uiteenlopend aanbod van kunst. Beelden, schilderijen en fotografie, alle disciplines krijgen via een breed aanbod van kunstenaars een welverdiende plek. Zij zullen de bezoekers eigentijdse en hoogstaande kunst presenteren. Voor alle kunstliefhebber is dit dé plek om inspiratie op te doen voor je interieur!

Marc Lagrange

Wil je nou meer informatie over het evenement? Neem dan contact op met event@theartofliving.eu

Lees hier alles over het event!

Koop hier tickets


Web editor: Media team     |

Datum: 18 | feb | 2020


Tags: ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media