Landelijk villa | Paul Sloven, the art of living

  • Badkamerkranen
    VOLA Nederland
    Amsterdam | www.vola.com
  • Kozijnen/puien
    Eijkermans Aluminiumbouw B.V.
    Schijndel | www.ESalu.nl
  • Kozijnen
    AluK Aluminium BV
    Eindhoven | www.aluk.nl
  • Ontwerp complete binnenzijde, keuken – volledige realisatie en verlichtingsplan en ontwerp badkamer
    DOSIS
    Waalwijk | www.dosis.nl
  • Rieten kap
    Rietdekkersbedrijf J. de Gouw
    Elshout | www.rietdekken.nl

Excentrieke landelijke villa | Paul Sloven

In het buitengebied van een Gelders dorp aan de Maas ligt deze fraaie villa met rieten kap, ruime tuin en eigentijds interieur. Een heus plaatje in het mooie, rustige landschap. Architect Paul Sloven van Sloven Architectuur heeft enorm veel plezier beleefd aan het ontwerpen van deze woning. Wat direct in het oog springt, is de rieten kap. Dat was dan ook een must voor de bewoners. De rieten kap is behoorlijk dominant, dus ze hebben de andere materialen daarop afgestemd, om een unieke uitstraling aan de woning te geven. Binnen is de landelijke villa verrassend modern ingericht.

Landelijk villa | Paul Sloven, the art of living

Haard: De Groot Kachels.

Keuken: DOSIS.

 

Open, onconventioneel en groen

De landelijke villa maar liefst twee veranda’s. Een onconventionele keuze, die gaandeweg tot stand kwam. “Het idee voor de veranda’s ontstond per toeval. We stelden een veranda voor en dat leek de bewoners wel wat. Zo kwam ook de hoek in de achtergevel tot stand. Je wilt toch nieuwsgierigheid wekken, dat mensen denken: Wat zal er om de hoek zitten? Daar wordt het ontwerp spannender van. Toen we besloten de hele achtergevel ruimtelijk te houden, ontstonden er als vanzelf twee veranda’s.” In de overkapping van de veranda is een vierkante opening gerealiseerd, waardoor er nog meer daglicht de woning in stroomt en je je toch beschut voelt.”

Ontwerp badkamer: DOSIS.

Landelijk villa | Paul Sloven, the art of living

Rieten kap: Rietdekkersbedrijf J. de Gouw.

Kozijnen (merk): AluK Aluminium B.V. Kozijnen/puien: Eijkemans Aluminium B.V.

 

Een warme ambiance

De open keuken en living van deze landelijke villa liggen in een dubbele L-vorm aan de achterzijde van de woning, grenzend aan de veranda’s. Achter in de L-vorm bevinden zich een loungehoek in grijze en beige tinten en een zithoek voor twee met moderne, comfortabele zetels in cognackleur. Voorin kunnen de bewoners gezellig samenkomen aan de eettafel met hoekbank. Boven de afzonderlijke keukeneilanden en de eettafel hangt elk een ronde designlamp. Op de gehele begane grond is een betonvloer gegoten. In de woning is een akoestisch plafond gerealiseerd van hoogstaande kwaliteit, waardoor de open ruimtes niet galmen en extra comfortabel zijn. De knusse kachel, gepositioneerd tussen de keuken en het eetgedeelte, voegt nog meer ambiance toe aan de sfeervolle woning.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____
Wil je meer projecten zien van Sloven Architectuur?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media