Exceptionele thuiswellness met stoombad en sauna, geüpgraded met infrarood

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations is een mooi bedrijf dat wellness bij jou thuis brengt. Het is een enorm innoverend en vakkundig bedrijf dat altijd het beste uit zichzelf haalt. Daarmee zijn ze echt marktleider op dit gebied en dat zie je terug aan hun enorme lijst van awards die ze hebben binnengesleept met hun unieke producten. Een recentelijk project waarmee Alpha Wellness Sensations alweer een zilveren award in de wacht sleepte in de categorie wellness@home van de wedstrijd ‘Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer 2021-2022’, tonen wij hier. Lees vooral door over deze prachtige thuiswellness met stoombad en sauna, waarvan de laatste is geüpgraded met infraroodstralers.

Infrarood, thuiswellness, The Art of Living

Mooie eenheid 

De gedroomde thuiswellness bestaat voor velen uit een sauna en stoombad, zo ook dit project. De sauna is strak en hoekig, het stoombad weelderig en afgerond. Toch vormen ze een mooie eenheid. Vanuit de rustruimte heb je toegang tot de twee faciliteiten via de Alpha Luxury deur in een aluminium kader. De buitenwand van het stoombad werd afgewerkt met mozaïek die ook de binnenzijde siert. Rond de deur van de sauna is een extra houten omkadering aangebracht naar analogie van het hout in de sauna.  

Extra opwarming 

De sauna is ruim met banken op 2 niveaus die gemaakt zijn uit brede massieve ayous planken. Deze werden ook gebruikt voor de brede rugleuning. Op het hoogste niveau zijn er twee infraroodstralers voorzien om desgewenst extra opwarming van de diepe rugspieren te krijgen. Normaliter heb je geen infrarood in de sauna, omdat hier vaak een aparte cabine voor wordt gemaakt. Deze combinatie is dus zeer uniek. De wanden en het plafond werden bezet met planchetten, eveneens uit ayoushout en extra breed. Door de thermische behandeling zijn ze iets donkerder maar vooral stabiel en vormvast voor gebruik in sauna’s.   

Infrarood, thuiswellness, The Art of Living

Rijkelijke schakering 

Het donkere gedempte stoombad heeft een rijkelijke schakering van mozaïek in bruin met bronzen effect. Door de afrondingen van de bank en de rugleuning kan je je comfortabel installeren. De afkoelslang is binnen handbereik. Subtiele ledspots geven de gewenste kleur om een oriëntaalse sfeer te creëren. Twee stijlen, maar unaniem een geslaagd project. 

Editor: Media team

Datum: 12-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living