Exclusief buitengebouw, Hout & Living, bijgebouw, buitengebouw

  • Hout & Living
  • Nijverheidstraat 41
  • 4261 TK Wijk & Aalburg

Exclusief buitengebouw | Hout & Living

Het buitenleven wordt steeds populairder. De toenemende behoefte om te genieten van de natuur in de eigen omgeving inspireerde Hans Burghout ertoe om een eigen concept te creëeren. Met Hout & Living richt hij zich op het buitenleven waar een exclusief buitengebouw met een hoog kwaliteitsniveau niet kan ontbreken.

Ambachtelijk vakwerk, een hoogwaardige kwaliteit en een proactieve communicatie. Dat zijn de drie kernwaarden die het exclusieve houtbewerkingsbedrijf Hout & Living kenmerken. “Hout & Living is ontstaan vanuit mijn grote liefde voor het timmermansvak”, vertelt eigenaar Hans Burghout. “Jarenlang heb ik als houtbewerker gewerkt, totdat de wens ontstond om een eigen zaak op te zetten. Inmiddels werken we met een team van zes vakmensen aan de realisatie van stijlvolle en exclusieve buitengebouwen. Bijzonder aan onze manier van werken, is dat ieder project, van een overkapping, tuinpaviljoen, poolhouse, gastenverblijf, carport, boothuis of veranda, wordt vervaardigd door de inzet van klassieke bouwtechnieken en authentieke houtverbindingen.”

Exclusief buitengebouw, Hout & Living, bijgebouw, buitengebouw

Duurzaam eikenhout

Voor de realisatie van een exclusief buitengebouw werkt Hout & Living uitsluitend met natuurlijke en authentieke materialen die zij samensmelten tot een uniek geheel. In bijna ieder project wordt eikenhout toegepast. Dit materiaal is makkelijk te bewerken en hierdoor perfect te gebruiken voor exclusieve buitengebouwen. Er wordt alleen eikenhout gebruikt met het officiële FSC-keurmerk.

Exclusief buitengebouw, Hout & Living, bijgebouw, buitengebouw

Bijgebouwen op maat

Eveneens kenmerkend voor het werk van Hout & Living is dat alles in eigen beheer wordt uitgevoerd, van het eerste, vrijblijvende gesprek tot de plaatsing van een bijgebouw. Samen met de klant wordt de woonsituatie en verlangens in kaart gebracht. Dit word vertaald in een maatwerkoplossing die aansluit bij de wensen en behoeftes. Het ontstane idee wordt dan omgezet in een impressietekening en een heldere prijsopgave, beide geheel vrijblijvend. Als de productie gereed is, wordt het buitenverblijf geplaatst. Deze plaatsing neemt maar minimale tijd in beslag, omdat er al zoveel mogelijk is voorbereid in de werkplaats.

Exclusief buitengebouw, Hout & Living, bijgebouw, buitengebouw

Inrichting bijgebouw

Naast het ontwerp, de productie en de plaatsing van het exterieur, denkt Hout & Living graag mee over de inrichting van het bijgebouw. Hans: “Bijvoorbeeld over manieren om behaaglijk te zitten en te eten. Daarnaast is het mogelijk om een buitenkachel of buitenkeuken te integreren in het ontwerp en plaatsen wij met veel plezier op maat gemaakte stalen kozijnen, waardoor het geheel smaakvol wordt afmaakt. Door mee te denken over de totale aankleding, kunnen we een eindproduct realiseren dat zelfs de mooiste dromen overtreft!”

___

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Hout & Living