landelijk wonen, Freek Lauwers, villa, rieten dak, stalen deuren, doorkijkhaard, hout, luxe, zwembad

Exclusief en landelijk wonen | Lauwers Ontwerp

Bij aankomst bij de door Freek Lauwers ontworpen landelijke villa is bescheidenheid het eerste woord dat in iemand zal opkomen. Hoewel de voorzijde bewust gesloten is, komen speelse elementen en transparantie al snel aan het licht. Ook het interieurontwerp, maatwerk en lichtplan sluiten hier perfect op aan. Het ouderlijk huis van de bewoners vormde het startpunt. Het betrof een oude boerderij, maar niet echt karakteristiek. Vanuit dat punt zijn ze begonnen aan een totaal nieuw ontwerp, waarbij maar weinig bewaard is gebleven van de originele boerderij. Het landelijk wonen is hier breed uitgemeten en deze stijl komt in alle elementen terug.

Levendig exterieur

De kopgevel straalt een eigen karakter uit. Aan de voorzijde is de rieten kap bewust laag gehouden en daarin zijn smalle ramen verwerkt. Hierdoor ontstaat een geborgen uitstraling. De zij- en achterkanten zijn juist uitdagend te noemen. Aan de linkerzijde lijkt het alsof er twee volumes in elkaar zijn geschoven. Aan de achterzijde lopen raampartijen volledig door tot in de volle breedte en lengte van de gevel. Dit zorgt voor strakke zichtlijnen en veel natuurlijk lichtinval. Niet alleen de typerende kenmerken van iedere kopgevel prikkelen de nieuwsgierigheid, ook het rieten dak vormt een fraai gezicht.

landelijk wonen, Freek Lauwers, villa, rieten dak, stalen deuren, doorkijkhaard, hout, luxe, zwembad

Interieurontwerper Stuurman Ontwerpt heeft een geslaagd ontwerp weten neer te zetten voor deze villa. Het maatwerk van de keuken, badkamermeubels en kasten is gerealiseerd door Studio Hout.

De ruime leefkeuken is voorzien van een kokendwaterkraan van Quooker.

landelijk wonen, Freek Lauwers, villa, rieten dak, stalen deuren, doorkijkhaard, hout, luxe, zwembad

Enssieg Groep heeft ervoor gezorgd dat de woning is voorzien van een transparante gietvloer. Hierdoor blijft de onderliggende dekvloer zichtbaar en krijg je een mooie betonlook vloer.

Stoere knusheid

De keuken, gevormd uit fineer eikenhout met een beitslaag, is voorzien van een koffiecorner en hoogkwalitatieve apparatuur. In de glazen vitrinekast vonden persoonlijke items opnieuw hun plek. Het frisse keukenblad is gemaakt van het duurzame materiaal Hi-Macs, bestaande uit 75% mineraal en zuiver acryl; een sterk, onderhoudsvriendelijk en makkelijk te vormen materiaal. Een ander bijzonder detail is de bartafel, gemaakt van eikenhout uit de eigen tuin van de bewoners.

landelijk wonen, Freek Lauwers, villa, rieten dak, stalen deuren, doorkijkhaard, hout, luxe, zwembad

Coolen Installatietechniek B.V. is de leverancier van het sanitair en heeft daarnaast ook de warmtepompinstallatie gerealiseerd.

Het stijlvolle deurbeslag is van FORMANI. Technogym heeft de loopband voor deze fitnessruimte geleverd.

Persoonlijke touch

Het plafond is opvallend zichtbaar en benadrukt het karakter van landelijk wonen. De spanten zijn geaccentueerd met de transparante Vertigo plafondlampen van Petite Friture en specifieke wandverlichting, waarbij het ontstane schaduwspel het geheel nóg interessanter maakt. In de aangrenzende borrelkamer is ook een stoere atmosfeer gecreëerd. De plafondlamp van Brokis is hier een opvallende verschijning. Verder lijkt het alsof er vacht op de muur bevestigd is, maar dat is kunststofbehang. Het benadrukt echt het gedurfde karakter van deze ruimte.

landelijk wonen, Freek Lauwers, villa, rieten dak, stalen deuren, doorkijkhaard, hout, luxe, zwembad

De woning is voorzien van bijzondere designverlichting van Billekens Licht en Advies.

Knallende kleur

De gang richting de hoofdslaapkamer fungeert als grote inloopkast. Een ingenieuze maatwerkoplossing, waarbij veel kastruimte is ontstaan. De kasten lopen zo ver mogelijk door richting plafond. Ook het getinte, spiegelende glas zorgt voor een ruimtelijk en behaaglijk effect in een niet eens zo brede kamer. Eenmaal in de slaapkamer knalt de turquoise wandkleur er direct uit.  De aansluitende badkamer kreeg een ruimtelijke uitstraling door de hoge raampartijen en het plafond, opnieuw inclusief houten spanten voor ultiem landelijk wonen.

landelijk wonen, Freek Lauwers, villa, rieten dak, stalen deuren, doorkijkhaard, hout, luxe, zwembad

Lauwers ontwerp maakte een landelijk ontwerp voor deze villa. Het zwembad van Thermostar heeft een centrale plek gekregen in de tuin.

De buitenkozijnen zijn geleverd en geplaatst door Jan Habraken Glas en Aluminiumwerken B.V. Het rieten dak van Rietdekkersbedrijf de Laat heeft deze woning extra karakter weten te geven.

landelijk wonen, Freek Lauwers, villa, rieten dak, stalen deuren, doorkijkhaard, hout, luxe, zwembad

Verbinding

Via de zwevende trap is de bovenverdieping te bereiken. Een loopbrug verbindt meerdere slaapkamers en bijhorende badkamers met elkaar en de benedenverdieping. De bovenverdieping is dusdanig ingedeeld dat twee slaapkamers van elkaar worden afgezonderd middels een gezamenlijke badkamer. Hierdoor bestaat verbinding tussen de verschillende ruimtes, maar is er ook voldoende privacy voor ieder woonniveau. Deze verbinding tussen de verschillende lagen in de woning is perfect: zowel functioneel als stijlvol.

 

 

Tekst: Marjolein Belzer
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van Freek Lauwers?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media