previous arrow
next arrow
Slider

Exclusief interieur | Studio Vendrig

Aan een rustige landweg in het buitengebied van De Meern bij Utrecht is de restauratie van een riante monumentale boerderij naar een ontwerp van designer Edgar Vendrig recent afgerond. Het gebied Vleuterweide met zijn vele grachten en sloten, waar dit rijksmonument is gelegen, heeft een dorps karakter met een jaren ’30-uitstraling. Om de typische kenmerken van een boerenerf te versterken, heeft de architect een besloten familiehof gecreëerd. Pal naast de rietgedekte boerderij staat het gerenoveerde zomerhuis van de toenmalige boer, waar de huidige eigenaars gedurende de herstelperiode van twee jaar bivakkeerden. Maar het was allemaal de moeite waard: deze aan de buitenkant ogende degelijke boerderij blaast je omver zodra je het exclusieve interieur aanschouwt!

Studio Vendrig ontwikkelde een passend ontwerp voor deze monumentale boerderij. Het bouwkundig werk is gerealiseerd door De Lange Bouw. Ravesteyn Voegwerk en Gevelonderhoud B.V. was verantwoordelijk voor het voegwerk. 

Thyssenkrupp Home Solutions is verantwoordelijk voor de levering en plaatsing van de personenlift.


‘‘Door aannemer en architect hervonden we de weg naar onze roots’ 


Stijlvol familiehuis

De authentieke elementen van de monumentale boerderij uit de 18e eeuw zijn zoveel mogelijk in ere hersteld, door de aannemer ambachtelijk gedetailleerd en zichtbaar teruggebracht in het ontwerp. De nostalgie wordt versterkt wanneer de eigenaars de dubbele voordeur gastvrij openzwaaien. Ze blijken in hun jeugd aan de overkant te hebben gewoond, hebben de brand als kind geschokt gadegeslagen en konden nooit vermoeden hier ooit te zullen wonen. Het landgoed omvat een ruim voorterrein, een oprit met een heuse rotonde en een dubbele garage. Het royale gazon met glooiende perken wordt afgewisseld met diverse knusse zitjes met speelattributen rondom de woning.

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

Indivipro zorgde voor sfeervolle raamdecoratie in de gehele woning.

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

De Opkamer Antieke Vloeren en Schouwen verzorgde de natuurstenen vloeren en de schouwen/haarden. De woonkamer is voorzien van een televisie van het merk Samsung, welke middels een liftsysteem uit de vloer tevoorschijn komt. B&G Audio-Video-Domotica verzorgde alle tv’s, audio en domotica. 

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

BM Interieurmakers zorgde voor een maatwerkinterieur. Apparatuur van Miele & Sub-Zero Wolf is op een professionele manier verwerkt in de keuken. Het binnen- en buitenschilderwerk is verricht door Patrick de Waal Schilderwerken.

Velegro heeft de woning voorzien van de juiste elektra- en domotica-installatie.

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad


‘‘Oude elementen zijn in het interieur versmolten tot een harmonisch geheel met eigentijdse meubelen’’ 


Begane grond

De verschillende leefruimtes rondom de luxe keuken zijn afsluitbaar met stalen taatsdeuren. De robuuste vloertegels en warme houten vloerdelen lopen naadloos in elkaar over. In de vestibule hangt een levensgrote nachtwacht en er is een lift aangebracht waarmee de woning tegelijk levensloopbestendig is. De voormalige deel waar de koeien overwinterden is nu ingericht als royale living met grote, sfeervolle open haard en loungehoek. Vanuit de living komen we een studienis voor de pubers tegen die overgaat in de meidenspeelkamer met schommel en een gamekamer voor de jongens. De werkruimte is ernaast gelegen. Alle ruimtes beschikken over een exclusief interieur vanwege het gebruik van rijke stoffen en exclusieve materialen.

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

De ambachtelijke trap is gemaakt door Trappenmakerij STEELS.

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

Retouche Vastgoedstyling zorgde voor een stijlvolle aankleding van de woning. 

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

Mooie ruimtes

De twee velvet clubstoeltjes in roze koeienprint verwijzen met een knipoog naar de familieboerderij. In het voorhuis bevindt zich de werkkamer. Een verborgen trap is vernuftig geïntegreerd achter een maatwerkkast die leidt naar de opkamer, waar een bibliotheek huist. Het oude tafeltje stamt nog uit de periode waarin de eigenaars voor het eerst gingen samenwonen. De bijkeuken annex garderobekamer mochten de kinderen zelf inrichten. Aan de andere kant van het voorhuis leidt een stenen trap naar de voormalige koel- en kaaskelder die wordt ingericht als wijnkelder.

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad


‘‘Er is een wereld gecreëerd waarin we volledig onszelf kunnen zijn’’ 


exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

B&G Audio Video Solutions BV zorgde voor een hoogwaardige audioinstallatie van Bowers & Wilkins. 

Buiten

Het poolhouse met toilet, douche en keuken is achterin gelegen bij het buitenzwembad met comfortabele ligweide. Naast de hoofdpoort in dezelfde baksteen als de woning bevindt zich een tweede toegangspoort voor de naastgelegen vakantiewoning. Beide worden omsloten door een mooi, stalen, elektrisch bedienbaar hekwerk. Als het hek dichtgaat, voelt het huis echt eigen. De bewoners geven dit gevoel weer met het begrip thuiskomen voor het hele gezin. Een gelukzalig gevoel.

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

Van Gemert Zwembaden & Sauna’s BV realiseerde het buitenzwembad.

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

Jans Bos maakte het tuinontwerp en adviseerde de opdrachtgevers, leveranciers en aanleggers. 

exclusief interieur, studio vendrig, high-end familieboerderij, stalen deuren, buitenzwembad

Tekst: Fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Meer projecten bekijken van Studio Vendrig?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media