exclusief interieur, timo van riggelen, excuslief, high-end

Exclusief interieur | Timo van Riggelen 

Deze bijzondere villa met Amerikaanse stijl is een heerlijke plek om tot rust te komen. Het interieurontwerp van Timo van Riggelen heeft een luxehotel beleving gecreëerd. Het gebruik van rijke materialen en een exclusief interieur is in zowel de binnen- als buitenvertrekken toegepast 

Eigentijdse uitstraling

De architectuur van deze moderne en ruime villa is gerealiseerd door Engelman Architecten. De villa heeft lange zichtlijnen die zorgen voor een ruimtelijk effect. Voor de bekleding van de gevels is een exclusief steensoort uit Denemarken gebruikt. 

exclusief interieur, timo van riggelen, exclusief, high-end

Interieurontwerper: Timo van Riggelen, Amsterdam. Architect: Engelman Architecten, Roermond. Maatwerk interieur: Har Knoops, Beegden. Trap: Allstairs Trappen BV, Ede

Eyecatcher

Wanneer je de villa binnenloopt valt het oog gelijk op het prachtige kunstwerk in de hal in de vorm van een groot zwart paard. Dit is niet alleen een kunstwerk, het dient ook als lamp. Samen met de zwarte wand, traptreden en leuningen ontstaat er in de hal een sterke eenheid in kleur en vorm.  

Smaragdgroen

In de woonkamer staat een grote smaragdgroene velvet hoekbank. Op deze bank kan het hele gezin samen zitten en er is bewust gekozen voor een opstelling met diverse elementen. Aan de overzijde staat als tegenhanger een grijs lounge-element. “We zoeken als designstudio naar een resultaat waarin contrasten elkaar aanvullen”. Ook is er een combinatie van verschillende materialen zoals velvet, hout, marmer en katoen. 

exclusief interieur, timo van riggelen, exclusief, high-end

Openhaarden: Object Design, Weert. Meubels: Linteloo, Zeist

Kunst

In de woning zijn vele kunstwerken terug te zien. “Kunst is heel belangrijk in onze ontwerpen”, legt Timo uit. “Het is een vorm van emotie en daarmee een heel persoonlijke toevoeging aan het interieur.” De hoogte van de ruimte wordt benadrukt door het enorme kunstwerk aan de muur. 

Moderne keuken

De woonkamer, met exclusief interieur, wordt door de dubbelzijdige haard verbonden met de eetkamer. Hier staat een grote tafel in het midden van de ruimte met uitzicht op de tuin.  Vanuit de eetkamer kom je terecht in de moderne keuken. Waar ook de tussenmuur de functie heeft gekregen om kunstobjecten ten toon te stellen. Het keukeneiland beschikt over een groot werkblad met fornuis. De achterwand heeft een ingebouwde kast met koeling en oven. Ook is vanuit de keuken toegang tot de tuin. Wat zorgt voor een fijn uitzicht door het verticale raam tijdens het koken.  

exclusief interieur, timo van riggelen, exclusief, high-end

exclusief interieur, timo van riggelen, exclusief, high-end

Keukenapparatuur: Gaggenau, Hoofddorp

exclusief interieur, timo van riggelen, exclusief, high-end

Rust in de master bedroom

De gehele woning straalt rust uit, echter is de master bedroom met stipt de ruimte waar de rust je tegemoetkomt bij binnenkomst. De achterwand van het bed is doorgetrokken over de gehele tussenwand. Door de paneelverdeling is een uniek patroon van paarsblauwe velvet stroken ontstaan. Het bed is in deze ruimte het middelpunt en zelfs het beddengoed is ook meegenomen in het ontwerp, zodat alles in de ruimte op elkaar aansluit.  

exclusief interieur, timo van riggelen, exclusief, high-end

timo van riggelen, high-end

Badkamer: Marcel Wanders, Amsterdam

timo van riggelen, high-end

Passend kleurgebruik

Het kleurgebruik in de slaapkamer is doorgetrokken naar de en suite badkamer, met als basis zwart en wit tinten. De badkamer is de ruimte waar klassiek en modern samenkomen en samen met de wand achter de badkuip een prachtig beeld vormen.

Royale overdekte lounge

Vanuit het exclusief interieur is er overal toegang tot de tuin waar een royaal overdekte lounge gerealiseerd is. De zwarte fauteuils en de grijs gestoffeerde banken zijn erg stijlvol. Timo: “Buiten is ondertussen net zo belangrijk als binnen. Door technologie zijn er stoffen en behandelingen die prima in weer en wind kunnen staan. Ik vind het belangrijk dat een beleving overal in doorgevoerd is, ook op het terras.” 

 timo van riggelen, high-end

Aanleg tuin: Bart Faassen Hoveniers, Beegden

timo van riggelen, high-end

Tekst:  Fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer weten over Timo van Riggelen?