Exclusief vakantiegevoel door zeezicht

Wendy Verstrepen

In een van de meest tot de verbeelding sprekende badsteden van België, bevindt zich dit verbluffende duplex-appartement met frontaal zeezicht. De woning, gelegen op de zevende etage, kochten de bewoners casco aan. Voor de inrichting en de afwerking van de ruim 250 vierkante meter woonoppervlakte, deden ze een beroep op interieurarchitecte Wendy Verstrepen, die naam  maakte door tal van high-endprojecten in zeer uiteenlopende stijlen. De prachtige ontwerpen werden door VS Interieur, specialist in vast meubilair op maat, vertaald in toprealisaties.


Appartement

Zeezicht, Wendy Vertrepen, The Art of Living

Permanent vakantiegevoel

Het appartement kenmerkt zich door een heerlijke ambiance van rust en ruimte, een soort permanent vakantiegevoel, dat zich over de volledige twee verdiepingen uitstrekt. Dit is het directe gevolg van de toepassing van natuurlijke materialen en een eenheid in afwerking. Zo werd er royaal gewerkt met gezandstraalde muschelkalksteen voor de vloeren. Daarnaast vormt het bijzondere stucwerk, toegepast in onder meer de wanden, plafonds en diverse kasten, een constante waarde. Ook de fantastische indeling, met hoge plafonds en fijne, open vertrekken, dragen bij aan de sfeer van rust en ruimtelijkheid. Zo zorgt een met glazen balustrade afgebakende mezzazine voor verbinding tussen de twee verdiepingen. De immense raampartij, lopende over twee niveaus, haalt  de oneindig lijkende zee als het ware naar binnen, waardoor deze onderdeel wordt van het interieur.


Woon- eetkamer

Zeezicht, Wendy Vertrepen, The Art of Living

Verschillende ruimtes

In de woon-eetkamer creëert een haard, verwerkt in een hoge wand, extra warmte. Absolute blikvanger is de ingebouwde kast met deuren van patagonia; een marmer met kwartsiet en een uniek, lichtdoorlatend effect. De op maat ontworpen eettafel is uit hetzelfde materiaal vervaardigd. De luxe keuken is uitgevoerd met twee kastenwanden in stuctechniek en een lang aanrecht met granieten blad, dat uitmondt in een ontbijttafel.

Slapen gebeurt eveneens in stijl. Op de benedenetage is een royale mainsuite gecreëerd met toegang tot een terras, een aangrenzende dressing en eigen badkamer, waar onder meer rijk natuursteen schittert. Een zwevende trap biedt toegang tot het slaapdomein van de kinderen op de bovenverdieping.

Het moge duidelijk zijn dat het de bewoners hier aan niets ontbreekt. Dankzij het fenomenale interieur en de prachtige omgeving, waarover zij optimaal uitzicht hebben, genieten zij op ieder moment van een exclusief vakantiegevoel.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 07-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments and Lofts 2021

Fotografie: Jaro van Meerten