Exclusief wonen, Mi Casa, the art of living

Exclusief wonen met oogstrelend design | Mi Casa

Wanneer een omgeving exclusiviteit eist, gelden voor het bouwen van woningen strikte richtlijnen. Alles moet met elkaar kloppen: de architectuur, kleur, buitenafwerking en het materiaalgebruik. En dat geheel moet in harmonie zijn met de omgeving. Mi Casa en de bouwheren is het meer dan gelukt om een zowel moderne als landelijke woning in een badplaats in België te ontwerpen. De meer Normandisch geïnspireerde bouwstijl karakteriseert zich met de licht verspringende volumes, witgekaleide muren, gerecupereerde oranje tegelpannen, houten buitenschrijnwerk en de typische raamverdelingen. Exclusief wonen krijgt in deze woning een authentieke twist.

De natuursteen vloeren en tabletten werden geleverd en aangebracht door Tegelbedrijf Devos. In de woning werd veel gebruik gemaakt van calacatta d’oro marmer.

thyssenkrupp installeerde deze huislift.

Exclusief wonen, Mi Casa, the art of living

Alle parketvloeren werden geleverd en gelegd door Huys Houthandel uit Brugge. De haarden in de woning zijn geplaatst door Verplancke.


“De blikvanger in de ruime en lichtrijke zitruimte is de diepe en monumentale open haard”


Exclusief wonen, Mi Casa, the art of living

De wijnkast vormt de afscheiding tussen de eetkamer en de keuken.

Exclusief wooncomfort

De constructie is zeer massief vanwege de gestapelde en gekruist gelamelleerde balken die zichtbaar zijn gehouden. De woning is volledig onderkelderd, wat ruimte oplevert voor een garage voor acht wagens. Binnen staat alles in het teken van het wooncomfort: exclusief wonen is gerealiseerd door het toepassen van luxe materialen en afwerkingen. De vloer van de hal is van calacatta d’oro marmer dat prachtig contrasteert met de stalen frames van de deuren.

Exclusief wonen, Mi Casa, the art of living

De horizontale planken in de keuken dragen bij aan het New England gevoel.


“Binnen staat alles in het teken van wooncomfort”


Zichtlijnen van en naar de keuken zorgen voor verbinding binnen de woning.

Stijlvol zwart

De living verrast je meteen bij binnenkomst met een diepe en monumentale open haard. De meubels zijn ingetogen, zodat het plafond met de draagstructuurbalken tot zijn recht komt. Hier is gekozen voor een ton sur ton kleurenwaaier die rust uitstraalt. In de eetruimte is een donkere, ovale dinertafel geplaatst die ruimtelijkheid creëert. De donkere kleur komt terug in de kozijnen en de prominente wijnkast, die dient als een semi-afscheiding. Boven de donkere, ovalen eettafel prijkt de moderne, zwarte luchter die bestaat uit een plateau met LED-lampjes, ingewerkt in kunststof kaarsvormen. In de keuken komt het prachtige marmer terug in het blad. De lange lijnen blijven de basis van de woning, die in de keuken veelvuldig terugkomen.

De raambekleding is afkomstig van OVS Decoratie. Een aparte vleugel beschikt over een privébar, sauna en gastenverblijf.


“Gelijkvloers is er een bar in ondergebracht, samen met een sauna, gastentoilet en mudroom”


Exclusief wonen, Mi Casa, the art of living

Mi Casa was niet alleen verantwoordelijk voor het bouwproces, maar hield zich ook bezig met de interieurinrichting.

Ruimte voor de master

Op de eerste verdieping werd de master vleugel ondergebracht, samen met twee extra slaapkamers voor de kinderen. De master bedroom is open tot in de nok en paalt rechtstreeks aan de royale dressing. Ook hier is Mi Casa erin geslaagd om exclusief wonen naar een hoger plan te tillen: de lichtinval is groots, het kraanwerk is strak en zowel het badkamermeubel als het bad zelf is van exclusief en authentiek natuursteen. De woning beschikt over een aparte vleugel die zich uitstrekt over de volledige diepte van het gebouw en die dient als ontspanningsruimte en privacy voor gasten.

De badkamer bij de master bedroom werd voorzien van een ruime inloopdouche, een Japans toilet en een bad.

Exclusief wonen, Mi Casa, the art of living

Ook hier werden de wastafel en de rand van het bad uitgewerkt in calacatta d’oro.

Exclusief wonen, Mi Casa, the art of living

Het zwembad werd geleverd door Willy Naessens Swimming Pools.

Zwemgenot

Ook aan de buitenruimte werd bijzonder veel aandacht besteed. De grote terrassen met een groot onderloopzwembad zijn zonder enige twijfel samen de blikvanger van het huis. In tegenstelling tot een infinity pool loopt het water hier niet over de rand, maar net onder de boordstenen. Dankzij de doordachte zuidelijke inplanting en de ligging dicht bij de eetplaats en het terras, kan jaar in jaar uit maximaal van het zwembad genoten worden. Vanuit de tuin heb je goed zicht op het exterieur van het huis: de typische, authentieke en warme New England-stijl zie je terug in het veelvuldig gebruik van hout.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Wil je meer projecten van Mi Casa zien?