Exclusief wonen | VVR Architecten
Exclusief wonen | VVR Architecten
previous arrow
next arrow

Exclusief wonen in deze moderne villa | VVR Architecten 

Een sterk lijnenspel, vele contrasten en een hoge mate van kwaliteit en duurzaamheid. Het zijn enkele kenmerken die centraal staan binnen de ontwerpen van VVR Architecten. Sinds 1999 realiseert het bureau bijzondere nieuw– en verbouwprojecten. Het resultaat is telkens en unieke samensmelting van esthetiek en functionaliteit. Je kunt er exclusief wonen, dat bewijst ook deze villa.

 Spectaculair uitzicht

Het door Richard bedachte ontwerp kenmerkt zich door een hedendaagse stijl met bijzonder lijnenspel en lange doorkijken, strakke vormen en een open uitstraling. “De woning heb ik volledig georiënteerd op de schitterende locatie”, aldus Richard. “De leefruimtes, bereikbaar via een ruime entree op de begane grond met indrukwekkende trap én lift, zijn bewust op de eerste verdieping gecreëerd, waar het mooiste zicht is op het natuurgebied en het meer. Hierdoor kunnen de bewoners de hele dag door genieten van de omgeving.

exclusief wonen, vvr architecten, the art of living

De leefruimtes worden bereikt via een indrukwekkende hal met trap en lift.

exclusief wonen, vvr architecten, the art of living

Transparantie wordt onder meer bereikt met de stalen deuren an SteelLife by Roukens.

Subtiele overgang tussen binnen en buiten

“De leefkeuken, living, eetkamer en tv-kamer zijn in een open plattegrond vormgegeven, waarbij een sfeervolle haard zorgt voor een subtiele onderbreking en knusheid.” De achterzijde van de verdieping is volledig in glas uitgewerkt, zodat er een ultieme relatie met de buitenomgeving is ontstaan. Vanuit de aangrenzende tuin, met een prachtig terras en een zwembad, genieten de bewoners van een uniek uitzicht op het natuurgebied en het meer en kunnen bij exclusief wonen.

exclusief wonen, vvr architecten, the art of living

De woonkamer, eethoek en keuken vormen één knus geheel. De verlichting is van Maretti Lighting.

exclusief wonen, vvr architecten, the art of living

De foto van Cobra Art achter de bank werd geleverd door De Toren Interieurs.

Onderhoudsvrij

Naast de ingenieuze indeling van de villa is ook het materiaalgebruik bijzonder. “De bewoners wilden graag dat de woning zo onderhoudsvrij mogelijk was”, vertelt Richard. “De lamellen zijn daarom uitgevoerd in kunststof, de kozijnen zijn van aluminium en de oversteken zijn vervaardigd uit keralit. Dit is gecombineerd met strak wit stucwerk, veel grote glaspartijen, met name aan de achterzijde van de woning, en een donkere kleur steen, waardoor de villa een heel bijzondere uitstraling heeft gekregen. Omdat de bewoners zelf ook veel verstand hebben van bouwen, hebben we heel fijn met elkaar kunnen sparren. Dat heeft het project zeker naar een nog hoger niveau getild.”

exclusief wonen, vvr architecten, the art of living

PalletWood Interiors leverde de boomstamtafel met bijpassende stoelen.

De keuken werd geleverd door Bouwcenter Logus, die alle typen keukens verkopen en monteren. De bewoners hebben direct kokend water vanuit de Quooker.

Permanent vakantiegevoel

De master bedroom, badkamer en dressing bevinden zich een verdieping hoger. Ook deze ruimtes hebben een hoogwaardige uitstraling en sluiten aan op exclusief wonen. De begane grond, dat ooit een donker woongedeelte was, is nu het domein van de kinderen. Hier bevinden zich onder meer twee luxe ingerichte slaapkamers, een badkamer en een vrijetijdsruimte, met aansluitend een grote garage voor twee auto’s, en een prachtig aangelegde tuin.


“Bijzonder is dat de moderne stijl in iedere ruimte is doorgetrokken en dat alle ruimtes strak zijn afgwerkt”


De verschillende etages zijn bereikbaar via de trap, maar ook via de huislift van MTH Lifttechniek. Het gebruikte materiaal, zoals aluminium kozijnen en strak stucwerk, zorgen voor zo min mogelijk onderhoud.

exclusief wonen, vvr architecten, the art of living

De badkamer is compleet veranderd in een modern geheel.

exclusief wonen, vvr architecten, the art of living

Zelfs op de badkamer staan de bewoners in contact met de omliggende natuur.

exclusief wonen, vvr architecten, the art of living

De schuifpui, hoekpui en de deur op de begane grond werden gerealiseerd door Kumasol / KELLER minimal windows.

exclusief wonen, vvr architecten, the art of living

De tuin werd ontworpen en aangelegd door Visio Vireo Tuinen. Het buitenmeubilair is o.a. van Borek parasols | outdoor furniture.

Schoonheid van de natuur

“Het traject was daardoor ook erg leuk om mee te maken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat en genieten optimaal van onze prachtige woning en het unieke uitzicht. Iedere dag worden we weer verrast door de schoonheid van de steeds veranderende natuur, waarmee we constant in verbinding staan, dankzij het inventieve ontwerp van Richard. We omschrijven het als een permanent vakantiegevoel.” En dat kunnen we ons helemaal voorstellen!

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

Wil je meer projecten zien van VVR Architecten?