keukenblad, cosentino

  • Cosentino The Netherlands
  • Florijn 6
  • 5751 PC Deurne

Exclusief keukenblad | Cosentino

Op het Kempense platteland nam een moderne villa de plaats in van een vervallen hoeve. Ze is niet alleen binnen ruim voorzien van daglicht en een aangenaam klimaat, maar buiten ook nog van een zwembad en een poolhouse met sauna en fitnessruimte. Er is gezorgd voor een optimaal comfort voor lichaam en geest in deze woning, waarin plaats is voor samenzijn, ontspannen, sporten, maar ook werken. En waar zowel de openbare weg als de buren op een zodanige afstand zijn dat gordijnen en luiken volstrekt overbodig lijken. Boxxis Architecten, specialisten op het gebied van exclusieve high-end villabouw, hebben hun stempel op deze villa mogen drukken. Maar alle credits voor het ontzettend gave keukenblad gaan naar Cosentino.

keukenblad, cosentino

Omlijsting

Deze prachtige open leefkeuken met eiland is een ontwerp van De Schutter Keukens. De basis is een ruime opzet. De keuken bestaat uit twee delen: een eiland en een werkgedeelte aan de muurkant. Zowel het wandgedeelte als het eiland heeft een prachtig keukenblad van Cosentino gekregen. Het blad loopt bij het eiland zelfs door naar beneden tot aan de grond. De ledverlichting aan de voorkant van het eiland zet letterlijk een extra spot op dit mooie designwerk. Deze omlijsting van Cosentino zorgt voor een inkapseling van het eiland, waardoor het eiland op zichzelf een statement item wordt. Alle lades zijn prachtig mat zwart, zodat het mooie blad extra opvalt. De natuurlijke uitstraling van het keukenblad doet je denken aan woeste rotsen die prachtig verweerd zijn door jarenlange blootstelling aan ruwe weersomstandigheden.

keukenblad, cosentino

Over Cosentino

Cosentino Group is een internationaal gericht familiebedrijf dat zich toespitst op de productie en distributie van innoverende en hoogwaardige materialen uit steen voor architectuur en design. De twee bekendste merken van Cosentino zijn Silestone® en Dekton®. Dekton® is een geavanceerde mix van grondstoffen die wordt gebruikt om glas, porselein van de laatste generatie en kwartsoppervlakken te vervaardigen. Het is een materiaal dat kras-, vlek-, hitte- en UV-bestendig is, opgewassen is tegen sterke temperatuurwisselingen en vrijwel non-poreus is. Silestone® bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts. Dit hightech materiaal is zeer goed bestand tegen vlekken, stoten en krassen en heeft een laag absorptieniveau.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Consentino, aanrechtblad, Dekton

____

Meer projecten van Cosentino bekijken?