Aluminium kozijnen, Schuco, the art of living

  • Schüco Nederland BV
  • Clarissenhof 3A
  • 4133 AB Vianen

Exclusieve aluminium kozijnen | Schüco

Aan de rand van een centrum in een bosrijke omgeving staat een gloednieuwe, moderne villa waar bij het ontwerp gekozen is voor een klassieke vorm met schuin dak. Deze is wel geabstraheerd waardoor het geheel een eigentijdse uitstraling krijgt. De voorzijde maakt nieuwsgierig naar wat er zich daarachter allemaal bevindt. De zichtlijn aan de zijkant van de woning geeft een tipje van de sluier weer naar de diepte en strakheid van de tuin, waar de bewoners heerlijk tot rust kunnen komen. Een belangrijk aspect van deze abstracte weergave zijn de exclusieve aluminium kozijnen van Schüco.

Aluminium kozijnen, Schuco, the art of living

Onzichtbare kozijnen

Het exterieur van de woning bestaat uit een interessant lijnenspel. De horizontale bakstenen gevelbekleding contrasteert sterk met de verticale houten Iroko delen. De afwisseling met het verticale houtgebruik geeft een ritmisch lijnenspel aan de gevelbekleding van het strak ontworpen exterieur. Houten Iroko delen zijn doorgetrokken over de voordeur. Alléén de deurklink verraadt dat er meer achter zit. Zowel de kozijnen en lateien als hemel- waterafvoeren en goten zijn bij deze villa niet zichtbaar. De aluminium kozijnen van Schüco zijn uiteraard perfect weg te werken, omdat je er nooit meer bij hoeft voor onderhoud. Aluminium gaat een eeuwigheid mee en is niet onderhevig aan slijtage door weersomstandigheden.

Milieubewust produceren

Natuurlijk zijn niet overal de kozijnen weggewerkt, want dat is eigenlijk zonde van het werk van Schüco. Aan de achterkant zijn de donkere, aluminium kozijnen wel zichtbaar. De achterzijde is namelijk volledig opengewerkt middels schuifpuien en -wanden, voor zowel de woning als het bijgebouw. Naast het feit dat aluminium kozijnen nauwelijks onderhoud nodig hebben is het materiaal oneindig recyclebaar en dat leidt tot minder energieverbruik. De kozijnen zijn thermisch isolerend doordat de profielen aan de binnen- en buitenkant op professionele wijze van elkaar zijn gescheiden. Systemen van Schüco voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, levensduur, comfort en veiligheid. Dat is een garantie die ze gerust durven te geven.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Schüco

____

____

Meer projecten bekijken van Schüco?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 15 | okt | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media