Vola, badkamerkranen, kranen, design

  • VOLA Nederland B.V.
  • Valkenburgerstraat 23
  • 1011 MG Amsterdam

Exclusieve badkamerkranen | VOLA 

Sinds 1968 is VOLA dé specialist op het gebied van badkamerkranen. Vijftig jaar geleden ontwierp Arne Jacobsen de klassieke, tijdloze designkraan, die op de dag van vandaag nog steeds verkrijgbaar is in The Original collectie. De exclusieve kranen staan voor ambacht en stijl en zijn gemaakt van eerlijke materialen waardoor ze een lange levensduur bevatten. Logisch dus, dat deze kranen veel worden toegepast in high-end woonprojecten. Zo ook in dit waanzinnige project in het altijd bruisende Amsterdam. Dit schitterend gerenoveerde pand met historisch karakter heeft een make-over gekregen van I+Y Interior architecture, ínclusief badkamerkranen van VOLA. 

Urban villa

In deze sfeervolle woning zie je meteen dat oude en nieuwe elementen hand in hand gaan. De riante, uitgebouwde stadsvilla ademt een tijdloze elegantie die zichtbaar is in elke hoek van het pand en het bijgebouw in de tuin. Toen de bewoners van het schitterende pand, een gezin met twee jonge kinderen, hun oog lieten vallen op de woning, verkeerde het nog in verouderde staat. Om het geheel geschikt te maken voor het gezin was een grootschalig renovatietraject nodig. Het resultaat is een verbluffend mooie urban villa van vier verdiepingen met een riante uitbouw. 

Vola, badkamerkranen, kranen, design

Esthetisch hoogtepunt

Deze marmeren badkamer is zeer indrukwekkend. Het geheel komt op je af en dringt diep in je door. De magische uitstraling door al dat marmer laat je niet snel los. De badkamerkranen van VOLA zijn zowel in de doucheruimte als bij de wastafel toegepast. Wat zo ontzettend gaaf is aan dit ontwerp is dat de bedieningsknoppen ín de muur zijn geplaatst, waardoor je dus nooit meer lelijke verbindingen in het zicht hebt zitten. Dat ontwerp vergt uiteraard een hoge kwaliteit van het product, aangezien problemen als lekkage funest zouden zijn hier. Ook de kranen in de douche laten alleen maar zien wat echt nodig is. Die schoonheid kan alleen van topdesigners komen. 

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

kraan, vola, exclusief, kwaliteit, luxe, ontwerp, modern

____

Meer projecten bekijken van Vola?