• Michel Oprey en Beisterveld
  • Havenweg 8
  • 6101 AB, Echt

Exclusieve bar | Michel Oprey & Beisterveld

Glaskeramik is een van de nieuwste innovatieve materialen in de architectuur en designindustrie. Het materiaal is volledig gemaakt van gerecycled afval van glasproducten en wordt deels met de hand gemaakt. De exclusieve bar in de industriële mancave en restaurant Goud van Herman den Blijker zijn al voorzien van glaskeramik van Michel Oprey & Beisterveld.

Glaskermik

Het (afval)glas wordt, nadat het is gecontroleerd, verwerkt in een sintering proces. Hierbij worden de materiaalkorrels zodanig verhit, dat de contactpunten tussen de korrels groeien en er een nieuw materiaal ontstaat. Iedere plaat van glaskermik is anders. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van glaskeramik is niet alleen de onschatbare bijdrage aan de ondersteuning van het milieu, maar de ontwerper kiest voor een uniek en exclusief materiaal dat wordt geproduceerd onder Duitse kwaliteitsnormen.

Industriële mancave

Deze klant had specifieke wensen en wilde iets wat uniek was. Duurzaamheid en originaliteit moesten centraal staan, maar wel met een luxe uitstraling. Voor deze mancave zijn oude Heineken flesjes verwerkt tot glaskeramiek. Het resultaat is een exclusieve bar. Het materiaal is van achteren verlicht en past op deze manier perfect bij de industriële inrichting van deze ruimte.

Restaurant Goud

Ook in restaurant Goud van Herman den Blijker is er kozen voor glaskermik. Goud en groen. Die kleuren had Den Blijker voor ogen toen hij het compleet gestripte restaurant moest gaan invullen. De champagne wordt niet alleen direct aan de bar geserveerd, maar wordt ook gerecycled als werkblad in glaskeramik. Daarnaast zijn de tafels gemaakt van MAGNA Green Glaskermik met een gepolijst oppervlak.

Tekst: Michel Oprey & Beisterveld
Fotografie: Charlotte Kap

____

____

 Meer projecten bekijken van Michel Oprey & Beisterveld?