Exclusieve binnentegels, Externo, binnentegels

  • Externo
  • Hogelandseweg 3
  • 6545 AC Nijmegen

Exclusieve binnentegels | Externo

Dit prachtige landhuis heeft bij de eerste aanblik een rijke uitstraling die perfect past in de omgeving. Kenmerkend is het rieten dak dat wordt afgewisseld met pannen dakvlakken waardoor het geheel een speels karakter krijgt. Ir Frank Ruiter van het gelijknamig architectenbureau is de ontwerper en architect van deze mooie villa. Er zijn veel klassieke Hollandse kenmerken toegepast zoals de houten overstekken. Andere klassieke elementen zijn het metselwerk van getrommeld steen, de schoorsteen met hardstenen rand en de steile dakhellingen. Ook binnen is met liefde gebruikgemaakt van klassieke materialen, zoals de nooit uit de tijd rakende binnentegels van Externo in de keuken.

Hart van het huis

De keuken is absoluut het hart van het huis en ligt een trede lager dan de rest van het huis, wat zorgt voor geborgenheid. De ruimte is als het ware naar buiten geduwd en door de toepassing van vele ramen is de verbinding met de tuin optimaal. Staande aan het watereiland kijk je lekker ver weg. De eikenhouten kasten in de keuken zijn allemaal op maat gemaakt en in de wandkast is keukenapparatuur netjes weggewerkt. De klassieke binnentegels zijn hier in een alternatieve vorm van halfsteensverband gelegd. Het patroon is in de basis vrij strak, maar omdat de tegels hier net allemaal hetzelfde zijn in de lengte, krijg je toch een speels effect. De strakke voegen die in één lijn lopen houden hier wel het geheel in gareel.

De expert

Externo levert al meer dan 10 jaar binnentegels, buitentegels en maatwerk natuursteen. Bij Externo zijn ze constant op zoek naar nieuwe toepassingen en nieuwe soorten natuursteen. Kwaliteit, kleurbehoud, duurzaamheid en een scherpe prijs van de tegels staat in de zoektocht van Externo voorop. Externo levert een totaalconcept. Dit wil zeggen dat zij je adviseren over de beste toepassing van tegels voor binnen of buiten. Ze verzorgen de levering en werken al jaren samen met vaste partners voor het plaatsen van de tegels bij je thuis of op kantoor.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

___

Meer projecten bekijken van Externo?