Exclusieve gevelstenen voor duurzame villa

Petersen Tegl

Midden in een natuurgebied ligt een strakke villa aan het meer van de Grebbeberg. Belangrijk voor dit ontwerp was dat de duurzame villa als het ware één werd met haar omgeving. Een belangrijk element hierin was de gevelbekleding. Petersen Tegl werd betrokken bij het project om de villa te voorzien van gevelstenen van de hoogste kwaliteit.

gevelstenen, exclusieve gevelstenen, villa, duurzame villa, Petersen Tegl, The Art of Living

Natuurlijke look

De villa rijst als het ware op uit de grond. Door leistenen te gebruiken in de plint van het huis, past de villa met een stevig natuurlijke basis in het talud. Boven de natuurlijke plint is gekozen voor een strakke vormgeving middels de ambachtelijke baksteen Kolumba van Petersen en Afzelia Doussie houten delen. Door de ongewone vormen van de duurzame villa, werden materialen op maat gemaakt. De ambachtelijke stenen van Petersen zijn speciaal ontworpen voor deze villa, die zowel binnen als buiten gebruikt worden. Een leuk detail; je kunt de duimen van de bakker in de onderkant van de stenen nog zien.

Gevelstenen villa, exclusieve gevelstenen villa, duurzame villa, Petersen Tegl, The Art of Living

Natuursteen

De eerste twee verdiepingen maken gebruik van glaswanden, wat voor een open en vrij gevoel zorgt. De kozijen zijn verzonken in de grond. Hierdoor wordt de buitenomgeving naar binnen gehaald en is er veel transparantie. Om binnen en buiten nog meer met elkaar te verweven, is er gekozen om ook binnen veel natuursteen te gebruiken. In de duurzame villa vind je daarom de grijze natuursteen Muzillac Veine. Die met een zichtbare grove textuur zorgt voor een levende mimiek in de woning.

Gevelstenen, glazen deur, duurzame villa, Petersen Tegl, the Art of Living

Vakmanschap

Petersen Tegl legt de nadruk op handmatig vakmanschap. Met passie voor het vak produceert het bedrijf baksteen- en tegelproducten. Het bedrijf vindt het belangrijk dat de wensen van de architecten en opdrachtgevers vertaald worden in hun producten. Petersen biedt ook de mogelijkheid om een mix van verschillende soorten stenen uit het bestaande assortiment samen te stellen om op deze wijze de gevels een geheel eigen karakter te geven.

Gevelstenen, trap, duurzame villa, Petersen Tegl, The Art of Living