kroonluchter, Haagsche kunsthandel, exclusief, kristallen, kwaliteit, eyecatcher

  • Haagsche Kunsthandel | Groenensteyn Crystal Lighting
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat

Exclusieve kroonluchter | Haagsche Kunsthandel

Op een natuurlijke zandheuvel in Gelderland, waar 2.000 jaar geleden de rivier De IJssel stroomde, ligt nu een nieuw landhuis. Hoewel het eruitziet alsof het er al jarenlang staat, is het nieuw en van alle moderne gemakken van deze tijd voorzien. Friso Woudstra Architecten heeft van deze woning een waar kunstwerk weten te maken. Werkelijk alle elementen matchen met elkaar en het huis heeft daardoor een enorm karaktervolle uitstraling gekregen. Twee ruimtes zijn in het bijzonder aangekleed met een exclusieve kroonluchter van de Haagsche Kunsthandel. Deze twee prachtexemplaren willen we hier graag uitlichten.

Exclusieve verlichting

De Haagsche Kunsthandel is een bedrijf dat in een korte tijd is uitgegroeid tot een gerenommeerde leverancier en bekend specialist in exclusief design kristallen kroonluchters en verlichting met Swarovski kristal. Het bedrijf staat inmiddels wereldwijd bekend om hun productinnovatie, design, technisch vakmanschap en kwaliteit. De klanten vanuit het hoogste segment weten om voorgenoemde redenen dit bedrijf te vinden wanneer ze hun huis willen sieren met exclusieve verlichting. In deze woning zijn de contouren uit 1830, wanneer het eerste landhuis was gebouwd op deze prachtige plek, nog duidelijk zichtbaar. Deze moesten samengesmolten worden met een gloednieuw huis. De kroonluchters moesten hierbinnen passen en dat is goed gelukt.

Modern en klassiek

De eerste kroonluchter is te vinden in de luxueuze entree. In de grote hal valt na binnenkomst met name de grote kristallen lamp op en een prominente trap met zwart smeedwerk. Vanuit het midden van de hal kijk je helemaal naar boven tot aan het dakraam op zolder, waardoor de hele ruimte gevuld wordt met een aangenaam natuurlijk licht. De kroonluchter die hier is geplaatst is ook langwerpig, waardoor de hoogte van deze ruimte nog eens extra geaccentueerd wordt. Het is een modern ontwerp, met strakke lijnen. De tweede kroonluchter vind je in de living. Dit exemplaar is weer zeer klassiek van ontwerp, met de sierlijke bogen en vlamvormige lampjes.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Haagsche Kunsthandel

____

kroonluchter, Haagsche kunsthandel, swarovski, kristallen, showroom, exclusief, eycatcher

____

Meer projecten bekijken van Haagsche Kunsthandel?