wandbekleding, leer, alphenberg

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Showroom
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk

Exclusieve leren wandbekleding | Alphenberg

Deze woning valt meteen op door het rieten dak zonder punt. Het is onverwachts gelegen aan het einde van een doodlopend pad. Wanneer je aan komt rijden, beland je op de oprit in een punt die je naar de voordeur brengt. De garagedeur is in de voorgevel verwerkt zonder dat het teveel opvalt. De opvallende vormgeving van de woning in de vorm van een diamant geeft wat speelsheid aan het strak en moderne ontwerp. Binnen gaat de keuze voor exclusieve vormen en materialen verder. Vooral de leren wandbekleding van Alphenberg is een waanzinnige keuze geweest voor de juiste uitstraling.

Toepassingsmogelijkheden leer

Alphenberg Leather heeft het meest exclusieve assortiment op het gebied van leren wanden, vloeren, trappen, deuren, keukens, haarden en tapijten. Sinds het ontstaan van Alphenberg, nu al ruim 10 jaar geleden, is de eigenaar Rob Koemans al voortdurend bezig met de innovatie rondom leer. In de loop van de jaren zijn er al vele projecten gerealiseerd met het bijzondere materiaal. Leer is luxe en elegant materiaal. Het heeft een stoer maar tegelijkertijd ook chic karakter. Een huid is een 100% natuurlijk materiaal en daarmee is ieder stuk leer uniek in zowel kleur als tekening. Dit zorgt voor een uitgebreid assortiment aan diverse tinten natuurlijke wandbekleding.

wandbekleding, leer, alphenberg

Statement

In deze woning, die je het best met het label prestigieus kunt bestempelen, is de tv-wand be- kleed met zwarte leren wandtegels van Alphenberg. Dat zowel de tv als de haard, die rechts voor de wand is gepositioneerd, ook zwart zijn is geen toeval. Ton-sur-ton is de benaming voor dit klassiek stijlelement wat momenteel weer helemaal terug van weggeweest is. Het geheel vormt daarmee een heel eigen stijl die volledig aansluit bij de zwarte contouren van de glazen deuren. De uitstraling van het gebruik van verschillende materialen in één kleur geeft zowel spanning als rust. Het leer wat gebruikt wordt door Alphenberg is op een duurzame manier vervaardigd. Ieder stukje leer is uniek omdat het om 100% natuurlijk materiaal gaat.

wandbekleding, leer, alphenberg

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

 

 

____

Meer projecten bekijken van Alphenberg Leather?