Schuurwoning | JADE Architecten, the art of living

Exclusieve schuurwoning | JADE architecten

Op het terrein van een voormalige kwekerij en grenzend aan een rustige landweg, ligt deze unieke schuurwoning, ontworpen door JADE architecten. Landelijk leven, gezond wonen en een uniek karakter waren de hoofdmoot voor de bewoners en het architectenbureau. De schuurwoning en het bijgebouw zijn aan de rand van het perceel geplaatst, waardoor er een intieme binnentuin is ontstaan. Deze buitenruimte vormt de basis voor het architectonische ontwerp. The Art of Living sprak met architect Ayla Stomp van JADE architecten.

Schuurwoning | JADE Architecten, the art of living

Verlichting: Modular. Gietvloeren: DRT Gietvloeren. Interieur: Oomen Interieurbouw. Interieur: De Graauw Interieurs. Verlichting (spots): Deltalight Nederland.

 

Strak, robuust en uniek

Aan een boerenweggetje waar alleen bestemmingsverkeer komt, ligt dit riante kavel waarop een ensemble is gerealiseerd dat uit twee volumes bestaat. Aan de voorzijde van het perceel prijkt een robuuste schuurwoning; aan de achterzijde een bijgebouw in dezelfde stijl. De voorgevel van de woning is vrij introvert en maakt voorbijgangers nieuwsgierig naar wat erachter schuilgaat. Tussen het hoofd- en bijgebouw is een royale omsloten binnentuin ontstaan waar je met veel privacy het buitenleven ervaart. Dat het perceel aan twee andere woonkavels grenst, valt door de tactische ligging van het ensemble nauwelijks op.

Kookveldafzuiging: Bora Kookveldafzuiging. Keukenapparatuur: Atag Nederland B.V. Keukenkranen: GROHE Nederland B.V. Keuken: Siematic Nederland B.V. Staalconstructie: Metalworks.nl. Deurbeslag: Intersteel.

Schuurwoning | JADE Architecten, the art of living

Sanitair: Sanidump. Meubel en Spiegel: Sanibell.

 

Klopt tot in de puntjes

Eén van de belangrijkste uitgangspunten was het binnen- en buitenleven met elkaar verbinden. De achtergevel heeft daarom bewust een open karakter en verbindt het huis met de tuin en zijn omgeving. Een 22 meter lange achtergevel bestaat volledig uit puien, waardoor de woning licht is en ruim oogt. Niet alleen van binnen naar buiten, maar ook ín de woning is rekening gehouden met doorzichten. Op de eerste verdieping bevindt zich een vide die uitkijkt op de living en daarmee voor een verbinding tussen de begane grond en de eerste verdieping zorgt.

Schuurwoning | JADE Architecten, the art of living

Kozijnen: Uiterwaal Kozijnen en Zonwering.

Tuinontwerp: Björn Meulenberg Tuinontwerp & Advies. Tuinaanleg: Van den Berk Boomkwekerij.

 

Kleurrijke statements

De main suite bevindt zich op de begane grond en grenst aan de tuin. Het voordeel hiervan ervaren de bewoners elke dat. “Je wordt wakker, opent de gordijnen en loopt zo de tuin in. Niet alleen is een main suite op de benedenverdieping levensloopbestendig, maar het is ook heel prettig en het versterkt de verbinding met de buitenomgeving”, vertelt Stomp. Een eyecatcher in deze woning is de grote en suite inloopkast, bestaande uit felgele wandkasten. Hierdoor is de op maat ontworpen inloopkast allesbehalve standaard en drukken de bewoners en JADE architecten hun stempel op de woning.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van JADE Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media