• Erik Knops
    Advocatenhof 35
    4744 GD Bosschenhoofd

Exclusieve tuin bij exclusief huis | Knops Tuindesign 

Wonen in het groen, net buiten de stad en toch dicht bij het centrum. Het was de reden voor de bewoners van deze villa om te kiezen voor dit huis. Het grote perceel rondom de woning was een extra pluspunt. Huis van Strijdhoven en Knops Tuindesign bouwden het huis helemaal opnieuw op, waardoor er nu een huis staat dat oogt en voelt als nieuw. Binnen val je flauw van de ultieme hotel chic stijl die zeer consequent is doorgevoerd tot in iedere hoek van het huis. Buiten zie je strak tuindesign met organische lijnen. Knops Tuindesign lijkt alles in de strijd gegooid te hebben om deze exclusieve tuin af te werken op het hoogste niveau.

Samen is meer

Deze woning is een mooi voorbeeld waaruit blijkt dat een goede samenwerking tussen de interieurontwerper en de tuinarchitect kan bijdragen aan een topresultaat. Zo zou het bouwteam normaal gesproken de trap bij de woning ontwerpen, maar dat idee kwam nu van Erik Knops vandaan. Die trap licht het huis op en het geeft meer diepte aan de exclusieve tuin. Bovendien zie je dat niet alleen het lichtplan voor binnen belangrijk is, maar ook voor buiten.

Moonlightbollen

De buitenverlichting werd door Knops Tuindesign zelf ontworpen. Onder de bomen werden spotjes geplaatst om deze uit te lichten. Moonlightbollen komen door de hele exclusieve tuin terug. Overdag zie je alleen witte bollen en ‘s avonds geeft de verlichting een bijzonder plaatje. Ook de overkapping werd door Knops ontworpen. Die vormt nu de verbindende schil tussen binnen en buiten. Hij loopt door naar het wellnessgedeelte. De lamellen in de overkapping kunnen geopend en gesloten worden naar wens.

Over Knops Tuindesign

Knops Tuindesign is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van exclusieve tuinen. Zij kijken naar de wensen van de klant en de mogelijkheden van de omgeving. Dit resulteert steevast in een omgeving van luxe, rust en harmonie. Een tuin die het hele jaar door, in ieder seizoen precies goed is. Tuin- en landschapsontwerper Erik Knops is de oprichter van Knops Tuindesign. Zijn stijl kenmerkt zich door strakke lijnen en een tijdloos karakter.
 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Peter Baas + Hans Gorter

___

___

Meer projecten zien van Knops Tuindesign?