Exclusieve villa met inloopkast van je dromen!

KOLENIK Design

Sommige aspecten van ons interieur willen we geregeld kunnen veranderen, maar als we ons letterlijk en figuurlijk thuis voelen bij de grote lijnen ervan kunnen die beter behouden blijven, tientallen jaren lang. Daarom gaan wooncomfort, verfijnde smaak én duurzaamheid hand in hand in de interieurs van Robert Kolenik. Zijn geheel eigen designfilosofie heeft in binnen- en buitenland een aantal spraakmakende interieurs opgeleverd en ook tot eigen producten geleid. Het cadeautje van deze villa bijvoorbeeld is de inloopkast met een gigantisch wow-effect!


Werkwijze

Inloopkast, zwart interieur, kookeiland, the art of living

Alle leveranciers van de werkwijze

Interieurbouw

Houters Interieurbouw

Interieurdesigner

KOLENIK Design

Mooi én duurzaam

In 2018 kreeg Robert Kolenik zijn eerste designopdracht. Een horecaondernemer vroeg hem het interieur van zijn cocktailbar opnieuw in te richten. ‘Demain’ werd een groot succes en hielp Kolenik zijn bedrijf een upgrade te geven. Midden in de financiële crisis transformeerde hij van doener naar denker. Hotels, restaurants maar ook steeds meer woningen in het residentiële segment werden door hem onder handen genomen. Bekend is bijvoorbeeld het interieur van Het Fletcher Hotel aan de rand van Amsterdam, waar hij onder meer een prachtige Sky Lounge installeerde. “Veel producten die ik gebruik zijn duurzaam gemaakt, dat wil zeggen dat hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is en dat ze zo lang mogelijk meegaan. Voor het milieu is het beter als een meubel of een vloerkleed vele jaren in gebruik blijft dan dat je het steeds weer recyclet. Dat kan natuurlijk alleen als het ook aan de hoogste eisen op het gebied van smaak en comfort voldoet. Hoe mooier betekent bij mij tegelijk hoe duurzamer, omdat een schoner milieu en meer goede smaak elkaar niet hoeven uit te sluiten maar juist kunnen versterken.” 


Interieurontwerp

Inloopkast, zwart interieur, kookeiland, the art of living

Alle leveranciers van het interieurontwerp

Interieurdesigner

KOLENIK Design

Interieurbouw

Houters Interieurbouw

Audio, video en domotica

Koudijs

Visgraatvloer

Jim Bouwmeester Vloeren

Natuursteen

Van Leeuwen Natuursteen

Verlichting

MoreSenz

Meubelen

Noort Interieur

Hoekbank

Minotti

Stoel

Vitra

Houthaard

Kalfire Fireplaces

Tapijten

Van Besouw

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

In balans 

Het interieur van deze woning is volledig in balans door de herhaling die erin zit. Door sterke keuzes te maken en die te herhalen, ontstaat een geheel eigen stijl. In deze woning is de kleur zwart een zeer aanwezige kleur, waardoor het interieur meteen een stoer en diep karakter krijgt. In de living zie je dat in de raamverdeling die zwart is, maar ook de gigantische tv-wand met open haard. Je krijgt hiermee blokvorming, wat een duidelijke statement is uit de moderne designhoek. Dit gegeven herhaalt zich in de keuken middels een donkere kastenwand achter het eiland. Zwart heeft een zware lading die – mits correct gedoseerd – een woning heel veel karakter kan geven. 


Bovenverdieping

Inloopkast, zwart interieur, kookeiland, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Wandbekleding

Alphenberg

Inloopkast

KOLENIK Design

Badkamervloer

Ten Napel Schildersbedrijf

Sanitair

Piet Boon Studio

Inloopkast van je dromen

Robert Kolenik durft ook verder te gaan dan anderen. Als het meubel dat hem voor ogen staat niet verkrijgbaar is, ontwerpt hij het simpelweg zelf. Zo ontstonden onder meer de Ocean Kitchen en een eigen inloopkast. “Die laatste wordt in serie gemaakt en verkocht via de dealers van o.a. Minotti. Het is vrij uitzonderlijk dat dit Italiaanse merk producten van een ander in zijn showroom laat combineren, maar Minotti heeft zelf geen inloopkast en de mijne voldoet aan hun hoge standaard. Zo vullen we elkaar aan,” vertelt de designer. “Onlangs heb ik opnieuw mijn toevlucht moeten nemen tot een eigen ontwerp, en wel voor een geur, de Signature Fragrance. Geen enkele van de geuren die ik onderzocht bracht de sfeer en zintuigelijke prikkeling die ik zocht. Een kenner merkte op: ‘Dat komt omdat ze stuk voor stuk synthetisch zijn.’ Daarop heb ik een volkomen natuurlijke geur ontwikkeld. Afwijkend van wat de parfumindustrie veelal op de markt brengt, maar dan vooral in de intensiteit van de beleving. Een Signature Fragrance die langer blijft hangen in de vertrekken, dus opnieuw: mooier én duurzamer tegelijk.”

“Minotti heeft zelf geen inloopkast en de mijne voldoet aan hun hoge standaard. Zo vullen we elkaar aan.”

Editor: Media team

Datum: 03-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal