Exclusieve villa | Van Houtum, the art of living

Exclusieve villa met karakter | Van Houtum architecten

Het leven is goed in het Brabantse land. Zeker als je over een kavel beschikt van zo’n 8.500 m2 waarop je een woning mag realiseren in de vorm van jouw smaak. De bewoners van deze exclusieve villa waren niet bang om een gebouw neer te zetten met een sterke persoonlijkheid. Zowel voor het exterieur als het interieur werden niet de kleinste namen ingezet.

Staalwerk (deuren): TheoDoors. Automation & Building systeem: Loxone Benelux. Lichtplan, Smarthome systeem, E-installatie:Schepers Elektrotechniek. Zonwering: Zonnelux Raamdecoratie: Binnendeuren en deurbeslag: Top Deuren BV.

Exclusieve villa | Van Houtum, the art of living

Interieurontwerp, stoffering en meubilair: Studio C Interieurs. Zithoek Oláv Home.

Houten vloeren: BVO Vloeren. Deurbeslag: FORMANI. Haarden: Boley Exclusieve Openhaarden.

 

De mooiste vergezichten

De ligging van deze exclusieve villa, in een groen gebied in Noord-Brabant, zorgt voor de mooiste vergezichten vanuit de woning en de tuin. De kavel is al even bijzonder als de ligging; de spievorm zorgde ervoor dat er in een U-vorm gebouwd kon worden. Het resultaat is een ensemble van drie bouwvolumes: een gastenverblijf, een woonruimte en een corridor die alles met elkaar verbindt. Je komt binnen via het midden van de corridor en kijkt meteen uit over het zwembad in de binnentuin.

Natuursteen: Tuytelaers. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Beeld en geluid: Audio TV Centrum. Lichtplan, Smarthome systeem, E-installatie: Schepers Elektrotechniek.

Exclusieve villa | Van Houtum, the art of living

Geweven hout: Zonnelux. Microtopping vloeren: Topcover.

Natuursteen: Tuytelaers. Keukenapparatuur: Gaggenau. Haarden: Boley Exclusieve Openhaarden.

 

Grootse elementen

Al deze grootse elementen bepalen de sfeer; hier staat een woning met karakter. Om tot dit ontwerp te komen gingen de bewoners met Stan van Houtum samenzitten. Al snel zaten ze op één lijn, vertelt Stan. “In het hoofdgebouw loopt een sterke zichtas door de woning heen. De ruimtes volgen elkaar langs die as op: van de werkruimte naar de relaxruimte, de woonkeuken en dan kom je uit in de woonkamer.” Op de eerste verdieping bevinden zich twee kinderslaapkamers met ieder een eigen douchevoorziening, een ouderslaapkamer met en suite badkamer en een inloopkast.

Houten vloeren: BVO Vloeren. Badkamerkranen: Hotbath B.V. Badkamer – volledige realisatie en warmte installaties: ’t Pakhuys Badkamers & Installatiebedrijf Van der Velden. Wellness: VSB Wellness BV.

Exclusieve villa | Van Houtum, the art of living

Zonwering: Zonnelux Raamdecoratie.

Tuinaanleg: Langenhuizen Hoveniers. Zwembad – buiten: Tom van den Elzen Zwembaden. Tuinmeubelen: JoJo Living. Aluminium kozijnen: Alumiant.

Tuininrichting en vijveraanleg: Van de Beeten BV. Robotmaaier: Vitaro Robotgrasmaaiers. Hoofdaannemer: Timbor Bouwbedrijf. Tuinaanleg: Langenhuizen Hoveniers. Architect: Van Houtum architecten.

 

Alles in balans

Om tot het gewaagde interieur te komen, besloten de eigenaars samen te werken met Studio C. Interieurs. “Om de wensen goed in beeld te krijgen, zijn er diverse contactmomenten geweest. De groei van het ontwerp, passend bij het gezin, stond daarbij centraal”, vertelt Charlotte Christiaans van Studio C. Interieurs. Charlotte: “Badkamer, poolhouse en toilet hebben we prikkelender gemaakt door gebruik te maken van diverse behangen in combinatie met metal stuc in een touch of gold.” Een waar statement is de bank van Olàv Home in de woonkamer. Deze is maar liefst acht meter lang en verbindt de gehele ruimte.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Van Houtum Architecten?