Exclusieve villa met meerdere garagedeuren

Different Doors

De eerste indruk is belangrijk, meer dan je eigenlijk al wist. In slechts een paar seconden hebben wij een oordeel geveld. Niet omdat we dat nou zo graag willen, maar meer omdat ons brein zo werkt. En precies daarom zijn architecten er zo op gebrand dat de architectuur van een woning meteen een goede eerste indruk neerzet. Bij deze woning is dat meer dan gelukt: het vooraanzicht heeft echt wow-effect! Dat komt door het veelvuldig gebruik van Afrormosia latten die verticaal zijn geplaatst om de woning meer aanzien te geven. Wat je niet meteen ziet, is dat deze voorgevel voorzien is van maar liefst vier garagedeuren van Different Doors! Slim weggewerkt, voorzien van de beste techniek en opgeleverd met een zeer hoog afwerkingsniveau.

garagedeuren, Different Doors, The Art of Living

Gevelbekleding

Different Doors realiseerde hier wel heel exclusief project. In deze moderne villa zijn maar liefst vier houten sectionaaldeuren verwerkt. Rechts van de villa tref je er één en links van de villa drie naast elkaar. De garage rechts staat los van de villa en kan je echt een bijgebouw noemen. De drie garages aan de linkerkant maken deel uit van de woning en zijn er ook aan gekoppeld. De architect heeft hier veelvuldig gebruik gemaakt van glas, waardoor je een enorm open woning krijgt met veel daglicht binnen. Om toch enige privacy te kunnen waarborgen, zijn er panelen geplaatst met gevelbekleding. Zowel de gevelbekleding als de afwerking van de garagedeuren bestaat uit Afrormosia latten. Door ze verticaal te plaatsen, krijg je optisch een grote werking naar boven. De villa lijkt er veel hoger door.

garagedeuren, Different Doors, The Art of Living

Contrasten
Deze royale villa mocht duidelijk opvallen. De architectuur heeft een basis van blokvormige volumes die spelenderwijs tegen elkaar zijn geplaatst. Hiermee heb je toch een strakke, moderne uitstraling, zonder dat je het idee hebt dat je in een betonblok woont. Het spierwitte stucwerk geeft het geheel een frisse en luchtige uitstraling, die ook zeker stijlvol aandoet. Door te werken met een warme kleur hout, krijg je in het aanzicht strakke contrasten. De afwerking van de daken en het balkon zijn zwart, wat weer een nieuwe factor is binnen de harde contrasten. Omdat dit aspect weer heel mooi samenvalt met de slanke, zwarte kozijnen, krijg je een prettige repetitie in het geheel. Het resultaat is een interessant lijnenspel met artistieke uitstraling.

garagedeuren, Different Doors, The Art of Living

Geheel weggewerkt

Dit project toont een geweldig stukje vakmanschap waar Different Doors in gespecialiseerd is. Alle garagedeuren worden op maat gemaakt, zijn van perfecte kwaliteit en beschikken over een hoge isolatiewaarde en inbraakpreventie. De garagedeuren zijn geheel geïntegreerd in de gevel, die gelijk doorstrookt met de houten deurpanelen. Op deze manier valt de garagedeur weg in de houten gevel en wordt de garagedeur onzichtbaar in het geheel. Garagedeuren geïntegreerd in een gevel is in elke stijl toepasbaar. Het zorgt voor een prachtige, natuurlijke en luxueuze uitstraling van de woning. Doordat dit bedrijf ook de gevelbekledig mocht verzorgen, krijg je een heel uitgebalanceerd resultaat. De prachtig aangelegde tuin is hier de kers op de taart.

Bijzonder

Voor het hele project is Afrormosia hout gebruikt. Afrormosia is een duurzame houtsoort met een brede toepasbaarheid. Doordat het goed bestand is tegen de inwerking van zuren en chemicaliën gaat het materiaal heel lang mee. Het soort is makkelijk te bewerken, waardoor je strakke resultaten kan realiseren zoals dit project showt. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit hout zeer geschikt als gevelbekleding of garagedeur. Door het goudbruine hout verticaal te plaatsen krijgt de garage een luxe uitstraling. Ben je op zoek naar soortgelijke garagedeur? Of iets heel anders met een andere houtsoort, kleur, techniek of afwerking? Wat je ook wenst, de houten garagedeuren van Different Doors worden altijd volledig op maat gemaakt. Zij realiseren een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw eisen en wensen en de stijl van de woning.