wandbekleding, the art of living, luxe wandbekleding

Exclusieve wandbekleding en -afwerking | The Art of Living

Een chic behang, rustiek ogende natuurstenen sierstrips, mediterrane mozaïektegels of een mooie houtafwerking… Allemaal ware eyecatchers voor in je woning. Ze brengen sfeer over, maken een statement of vullen je interieur perfect aan. Een uitstekende kwaliteit staat daarbij ook zeker voorop. In dit thema-artikel doe je volop ideeën op om met exclusieve wandbekleding een sfeer neer te zetten in je woning.

Behang

Een eerste gedachte bij wandbekleding gaat direct uit naar behang. Het aanbod exclusief behang is anno 2021 zeer overweldigend. De meest uiteenlopende stijlen kan je terugvinden in de behangbranche. Zo kan je voor een stijl gaan die exclusief stucwerk nabootst met papier. Denk hierbij aan een behang dat veel structuur bevat met als basiskleur bijvoorbeeld een intense petrol kleur en daaronder goud. Maar ook veel natuurproducten worden tegenwoordig verwerkt in behang, bijvoorbeeld grassoorten. Wanneer je kiest voor behang met gras erin verwerkt, krijg je een exotisch effect op de muur; de structuur zorgt voor een intense beleving!

wandbekleding, the art of living, luxe wandbekleding

Hout

Een minder voor de hand liggend soort wandbekleding is hout. Hout gebruiken we ongekend veel in luxe huizen voor al het maatwerkmeubilair. Denk hierbij aan inbouwkasten voor de living en maatwerkmeubilair voor bijvoorbeeld de dressing in de master bedroom. Maar hout is ook waanzinnig mooi om als esthetisch item op de muur te plaatsen! In ons netwerk kennen we een aantal professionals die met hout ware kunstwerken maken in de vorm van wandbekleding rondom de open haard of als hoofdbord boven het bed. De kleuren die gekozen worden voor het hout gaan een intieme relatie aan met de manier waarop de houtdelen samengebracht worden…

wandbekleding, the art of living, luxe wandbekleding

wandbekleding, the art of living, luxe wandbekleding

Leer

Een derde en zeer exclusieve vorm van wandbekleding is leer. Deze techniek wordt slechts door een enkeling uitgevoerd, omdat het veel expertise vereist. Leer komt vaak voor in de vorm van wandbekleding als het gaat om het aankleden van een open haard. Zo’n item die enorm sfeerbepalend kan zijn voor een ruimte wordt met leer extra in de spotlights gezet. Leer is uniek, want elk stuk is niet na te bootsen en dus uniek. Dat die je terug aan de wand. De structuur die leer van zichzelf bevat is heel levendig en warm.

wandbekleding, the art of living, luxe wandbekleding

____
Tekst: Marlou Peters-Overkamp