Wooninspiratie | Marco van Veldhuizen en habe bouwen, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Exclusieve wooninspiratie | Marco van Veldhuizen en Habé Bouwen in Stijl

Een eerste blik op deze unieke droomvilla is genoeg om onder de indruk te zijn. Wooninspiratie van de bovenste plank! Ietwat verhoogd gepositioneerd lijkt de gigantische villa bijna zelfstandig te zweven boven een ruim perceel. Dit is zonder twijfel een villa met allure. Studio Marco van Veldhuizen, verantwoordelijk voor zowel het in- als exterieur, verkreeg de opdracht dankzij de herkenbare designstijl, die doet denken aan de huizen die je aantreft in Zuid-Afrika en Amerika. De complete woonwensen werden direct kenbaar gemaakt door de opdrachtgever: onder andere een fitness, gastenverblijf, kantoor en een grote garage resulteerden in een villa van 3.700 m3 met een vloeroppervlakte van 1.100 m2.

Lift: Viking Liften Nederland. Stucadoor: Van Grootheest Stucadoors. Trappen & muurleuningen: Soetendaal Trappen.

Meubilair: Hora Barneveld.

Keuken met wauw-factor

Onder het huis is een enorme garage gecreëerd. Op de begane grond zijn een woonkamer, keuken, eetkamer, bijkeuken, wijnkast en een mooi, ruim en licht kantoor gesitueerd. Per inpandige lift kun je direct vanuit de garage naar de andere woonlagen, tot boven in het huis. De leefkeuken is er één die zelfs de stoutste designdromen overtreft. Het strakke ontwerp, uitgewerkt in donkerkleurige materialen zoals exclusief marmer en lichtere materialen zoals hout, roept een wauw-gevoel op.

Natuursteen: Schoenmakers natuursteen. Interieurbeplanting: Chicplants. Stalen binnendeuren: De Rooy Metaaldesign.

Wooninspiratie | Marco van Veldhuizen en habe bouwen, the art of living

Keuken- en interieurbouw: Strakk Interieur

E-installatie + lichtplan: Roseboom Techniek. Schilderwerken: Jan van Veldhuizen glas en schilderbedrijf.

Design interieur

De eetkamer is in het verlengde van de keuken gepositioneerd en geeft vanwege de enorme hoogte een imposante aanblik. Dit wordt versterkt door de keuze voor een schitterende, cirkelvormige lichtarmatuur. De living is met evenveel stijl aangekleed. Zo springt het prachtige houten wandmeubel, waarin zowel een tv alsook een haard is ondergebracht, direct in het oog. In beide ruimtes is het heerlijk vertoeven, zeker in combinatie met het prachtige uitzicht over de bijzonder fraaie buitenruimte.

Wooninspiratie | Marco van Veldhuizen en habe bouwen, the art of living

Douchegoot: Easy Drain. Natuursteen: Schoenmakers natuursteen.

Deuren: Top Deuren.

Sterk ontwerpplan

Bijzonder is dat de villa, groot als deze is, overal comfortabel aanvoelt. Het resultaat van een sterk ontwerpplan, duurzame integraties en een feilloos bouwproces. Op het gebied van wooninspiratie een echte inspiratiebron. HaBé Bouwen in Stijl zorgde ervoor dat alles naar wens gerealiseerd werd. Hans van Ginkel, mede-eigenaar van HaBé, vertelt trots: “Nadat de opdrachtgever ons benaderde, volgde een kennismakingsgesprek. Vervolgens zijn we samen metn Marco van Veldhuizen een bouwteam gestart. Een bouwteam werkt goed, een nauwe samenwerking met korte lijnen heeft veel voordelen. De vakmensen op de bouwplaats hebben alle wensen zeer vakkundig uitgevoerd, wat zorgde voor dit prachtige en succesvolle eindresultaat.”

E-installatie + lichtplan: Roseboom Techniek. Stalen binnendeuren: De Rooy Metaaldesign.

Buitendouche: JEE-O. Douchegoot: Easy Drain. Zwembad: VSB Wellness BV

Stoere, onderhoudsvrije tuin

Dit project biedt niet alleen voldoende wooninspiratie, maar zeker ook tuininspiratie! De tuin is strak, stoer en onderhoudsvrij en voorzien van een verwarmd zwembad en genoeg speelruimte voor de kinderen. Het strakke lijnenspel van de villa en tuin wordt verzacht door de prachtige laurierwolken. De tuin heeft veel groen, naar de wens van de opdrachtgever, waardoor de tuin bijna het hele jaar door dezelfde uitstraling heeft – op enkele mooie meerstammige bloeiende bomen, solitair heesters en vaste planten na. Kortom: een tuin als sublieme toevoeging op de architectuur. ’s Avonds is het geheel bijzonder sfeervol dankzij prachtig aangelichte elementen en alle verlichting die is aangelegd.

Poort: DJS Hekwerken & Toegangstechniek B.V.

Buitenmeubilair: Borek parasols | outdoor furniture.

Wooninspiratie | Marco van Veldhuizen en habe bouwen, the art of living

Over het hoveniersbedrijf

Al dertig jaar lang vormt Toptuinen Hoveniers mooie tuinen¬makers uit Lunteren hét adres voor het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van de mooiste tuinen. Eigenaar Henk van Doorn: “Wij maken vaak een 3D-ontwerp, zodat de opdrachtgever vooraf een goed beeld krijgt van wat we gaan doen. Bij opdracht starten we met de werkzaamheden en gaan we ervoor om de tuin op de gewenste datum op te leveren, zodat we weer een tevreden klant achterlaten. Bij de meeste opdrachtgevers komen we gemiddeld drie keer per jaar terug om de tuin in vorm te houden en te verzorgen, zodat het geheel er altijd keurig bij ligt en de opdrachtgever maximaal kan genieten van zijn tuin.”

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Studio Marco van Veldhuizen of HaBé Bouwen in Stijl?