• Pouleyn
  • Nijverheidslaan 9
  • B8570 Vichte

Expert in kwaliteitshout | Pouleyn

Een expert op het gebied van eersteklas kwaliteitshout is Pouleyn uit het West-Vlaamse Vichte, een veelzijdig bedrijf met veelzijdige producten van edel hout. Wie zijn woning wil verrijken is bij Pouleyn aan het juiste adres.  

Hout met een ziel

Het West-Vlaamse ambachtsbedrijf biedt een uitgebreid scala aan poorten, ramen en deuren in eersteklas kwaliteitshout. Hout dat een ziel heeft, warm en robuust is en toch ook licht en fijn kan zijn. Pouleyn vervaardigt hout dat met een speciale witte of zwarte laklaag behandeld kan worden tot het een moderne ‘steel look’ krijgt, maar dat ook naturel een plaatje is in iedere woning. Pouleyns paradepaardje is het zeer edele Afrormosia, een massief hardhout dat wordt gewonnen in West- en Midden-Afrika. Wanneer het in de juiste richting wordt gezaagd, krijgt het een unieke gevlamde structuur. Het heeft een prachtige uitstraling die met de jaren aan karakter wint. 

Jarenlange pracht

Duurzaamheid staat bij Pouleyn hoog in het vaandel. Niet voor niets werkt zij enkel samen met houtontginners die aan hun strenge milieuwaarden voldoen. Pouleyn probeert haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, zonder aan kwaliteit in te boeten. Elk stuk dat zij vervaardigt spreekt van klasse en vakbekwaamheid. “Om hout waterafstotend te maken en om de vergrijzing egaal te laten verlopen, ontwikkelen we onze eigen hydro-olie. Deze zorgt ervoor dat het hout jarenlang beschermd blijft en dat het nauwelijks zwel- of krimpgedrag vertoont”, vertelt Laurant Pouleyn. “Onze klanten kunnen deze hydro-olie bij ons verkrijgen wanneer zij hun hout vele jaren later van een tweede behandeling willen voorzien.” Met uitzondering van Afrormosia kan Pouleyn elk hardhout zo lakken dat het eruitziet als staal, ofwel een ‘steel look’ krijgt. 

Meesterlijk maatwerk

Het juiste hout doet veel met een woning, want met de perfecte afwerking krijgt de hele woning de allure die ze verdient. Pouleyn weet als geen ander dat hout een waardevolle toevoeging aan een omgeving is en perfect geïntegreerd kan worden in het totaalbeeld. Wie denkt dat Pouleyn zich beperkt tot deuren, poorten en ramen, vergist zich Lloyd Hamilton, de afdeling binnen de groep Pouleyn, is gespecialiseerd in houten bijgebouwen, oranjerieën, eiken constructies, et cetera. Maar ook dakgebinten om een woning net dat tikkeltje karakter mee te geven. Meesterlijk maatwerk, dat is het motto van Pouleyn, en dat doet het bedrijf zeker eer aan. 

Tekst: Pouleyn
Fotografie: Gerald Van Rafelghem

___

Meer projecten bekijken van Pouleyn?