Extra woonruimte

Het grote voordeel van een blokhut is dat je extra ruimte krijgt. Ruimte die je kunt gebruiken als bergruimte voor de tuinmeubels en het tuingereedschap of als fietsenberging. Nog mooier is om extra woonruimte te creëren. Het enige wat je nodig hebt is een eigen tuin.

Woonruimte

Mensen die behoefte hebben aan extra vierkante meters woonruimte kunnen of de eigen woning verbouwen met een aanbouw of de zolderruimte tot woonruimte om toveren. Een andere optie is om een blokhut te plaatsen in de tuin. Wie groter wil gaan wonen, neemt er dus een huis bij. Bouwmarkten, tuincentra maar ook specialistische winkels zoals de BlokhuttenOutlet doen vooral in blokhutten. De houten huisjes zijn er in verschillende maten van klein tot ruim, bijvoorbeeld een blokhut van 4,50 bij 4,75 meter. Het biedt dan een ruimte met mogelijkheden.

Kwaliteit

Blokhutten zijn er in verschillende variaties en kwaliteiten. Wordt een blokhut uitsluitend gebruikt als vorstvrije berging van spullen of wordt de blokhut een onderdeel van de woonruimte. Bij dat laatste dient de bouw natuurlijk afgestemd te worden zoals isolatie en verwarming, afvoer en wateraansluiting.

Mogelijkheden

Om enkele mogelijkheden te noemen; een gastenverblijf inclusief een badkamer, een kantoorruimte of hobbyruimte, een eigen ruimte voor de kinderen als speelplek of een sauna. Het mooie van een extra ruimte buiten de woning is dat je je even kan afzonderen. De categorie startende vutters en gepensioneerden kiezen vaak voor een tuinhuis om hun wederhelft niet van vroeg tot laat voor de voeten te lopen.

Werkruimte

De kleine zelfstandige die regelmatig thuis zijn bestaan moet verdienen, heeft zeker behoefte om zich af te zonderen van de dagelijkse huiselijke hectiek. Een bureau met internet in het tuinhuis, biedt meer privacy dan de eettafel in de keuken. Een tuinhuis combineert de bekende voordelen van thuiswerken, zoals nooit in de file staan, met de rust die in menig kantoor aan huis ontbreekt. Werken in een tuinhuis geeft de perfecte balans tussen privé en zakelijk. Tussen huis en tuinhuis ligt een fysieke en psychologische grens.

De prijs van een blokhut is natuurlijk aantrekkelijk. Bij een woning bedraagt de vierkante meterprijs ruim € 3.000. Bij een blokhut is die prijs een derde of nog minder. Een handige doe-het-zelver kan de woning zelf plaatsen of afbouwen.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.