Augustijns Keukens, keuken, inspiratie, keukeninspiratie

  • Augustijnse Keukens
    Kalmthoutsesteenweg 193
    2990 Wuustwezen (BE)

Familiebedrijf Augustijns Keukens | Augustijns Keukens

Augustijns Keukens & Interieur is een familiebedrijf met een benijdenswaardige stamboom. Reeds in 1792 was de familie Augustijns actief in het maken en herstellen van houten wielen voor paardenkoetsen. Met de opkomst van de rubberen banden ging het bedrijf zich toespitsen op algemeen houtwerk en vanaf 1954 werd de focus verlegd van meubelproductie naar maatwerk keukenbouw. Nog later werd daar algemene interieurinrichting aan toegevoegd. We zijn intussen 7 generaties verder en Augustijns blijft verder groeien met nu reeds 3 showrooms in Wuustwezel, Aartselaar en Lochristi. Het beste bewijs dat een aangehouden kwaliteitsstrategie van alle tijden is.

Totaalinterieur

Een woning is meer dan een keuken alleen: klanten begonnen steeds meer te vragen naar de totaalinrichting van hun interieur. Zo heeft Augustijns Keukens & Interieur zijn aanbod stelselmatig uitgebreid met slaapkamers, dressings, badkamers, inbouwkasten en zelfs met heel unieke realisaties op maat. Smaak en gemoedsrust van de klant staan hierbij centraal. Met als resultaat een stijlvolle, kwalitatieve en harmonieuze inrichting van de hele woning.

Augustijns Keukens, keuken, inspiratie, keukeninspiratie

Elke realisatie is uniek

Niets is standaard bij Augustijns. Elke realisatie is uniek en individueel op maat gemaakt in functie van de specifieke wensen. De formule sloeg alvast aan en leidde tot een verdere uitbreiding richting Antwerpen en Gent. In elk van de drie showrooms kunnen materialen, afwerkingen en uitvoeringen uitgebreid ‘beleefd’ worden. Ideeën en plannen worden er in een concrete vorm gegoten door de eigen interieurontwerpers.

Augustijns Keukens, keuken, inspiratie, keukeninspiratie

Projektmarkt

Vanaf 2011 waagde het bedrijf zich ook op de projectmarkt via professionele partnerships met aannemers en projectontwikkelaars. Deze tak heeft intussen de groei van het bedrijf sterk ondersteund. Vooral in de brede Antwerpse regio en in het Gentse, op het Nieuwe Zuid bijvoorbeeld, wordt enorm veel gebouwd in projectontwikkeling. Samen met de projectontwikkelaar worden vaste budgetten voor keuken en inrichting afgesproken. Daarna kan de eindklant binnen dit budget zijn eigen keuzes komen maken in een van de toonzalen.

Augustijns Keukens, keuken, inspiratie, keukeninspiratie

Solid surfaces

Augustijns Keukens & Interieur draagt al eeuwen de liefde voor mooie en duurzame houtsoorten in zich en dat zal altijd zo blijven. Wie met zijn tijd mee wil, moet echter ook openstaan voor vernieuwing op vlak van materialen en technieken. Zo maakt Augustijns Keukens & Interieur sinds 2000 vaak gebruik van ‘solid surfaces’ zoals Corian®. Dit is een duurzaam, sterk en exclusief materiaal dat keukens en badkamers een tijdloze uitstraling geeft en heel wat praktische voordelen te bieden heeft. Het kan bovendien makkelijk gereinigd en onderhouden worden. Architecten bewonderen vooral de strakke en optisch naadloze vormen.

Kwaliteitsfilosofie

Meer dan 100 toegewijde medewerkers dragen dagelijks de kwaliteitsfilosofie van het bedrijf uit. Met dezelfde trots en bezieling als 250 jaar geleden. De liefde voor mooie, edele houtsoorten en puur vakmanschap is gebleven maar uitvoeringen en productietechnieken evolueerden met hun tijd mee.

Augustijns Keukens, keuken, inspiratie, keukeninspiratie

Van vader op zoon

De sterke familiale waarden werden hierbij van vader op zoon overgeleverd. In 1981 nam Jef Augustijns de fakkel over van zijn vader Jan en ook Lotte, de dochter van Jef, bereidt zich intern reeds voor om later de familiesaga verder te zetten. De recente aanstelling van een externe CEO moet de groeiambities verder helpen waarmaken.

___

Meer projecten zien van Augustijns Keukens?