Familiehuis met statige entree in adembenemende omgeving

Margry Arts Architecten

Margry | Arts Architecten is een Valkenswaards architectenbureau en ontwerpt projecten voor woningbouw en complexe projecten, bijvoorbeeld voor kantoren, de industrie of het onderwijs. De stijl die het daarvoor toepast is behoorlijk breed: van modern tot klassiek. Margry Arts kijkt naar kwaliteit in ontwerp én uitvoering. Michel Arts: “Het is een primaire rol van de architect om ervoor te zorgen dat de materialisering, kleuren en de architectuur perfect op elkaar aansluiten. Dat doen we altijd samen met de bewoners.”


Ontwerp

Entree, nieuwbouw, Margy Arts Architecten

Alle leveranciers van het ontwerp

Aannemer

Driessen Bouw Asten bv

Architect

Margry Arts Architecten

Veel woonwensen

De bewoners van deze villa in Waalre kochten een woning uit 1963 om te verbouwen, maar kwamen erachter dat nieuwbouw toch meer voordelen opleverde. Michel Arts van Margry Arts Architecten begeleidde hen bij deze keuze en ontwierp een statige woning in een adembenemende omgeving. Het wensenlijstje was uitgebreid: een riante entree, een grote leefkeuken, separate eetkamer, veel deuren naar de terrassen, een fitness, tv- en gameruimte, wijnkelder, overkappingen, een sauna en een zwembad. Maar bovenal moest het een statig familiehuis worden met uitstraling. “Michel is gaan tekenen en we waren meteen gecharmeerd van de indeling en de notarisstijl,” vertelt de bewoner. “Het glas-in-lood in de overkapping past echt mooi bij het huis. Ook het hardsteen en de dakterrassen waren Michels ideeën en geven de villa uitstraling.”


Entrée

Entree, nieuwbouw, Margy Arts Architecten
Entree, nieuwbouw, Margy Arts Architecten

Statige entree

Over de statige trap die aan twee kanten naar de vide leidt vertelt Michel: “De entree moest allure hebben. Omdat de entree zo belangrijk was, hebben we de trap zo’n dominante rol gegeven.” Op de benedenverdieping is onder meer een ruime leefkeuken en een grote eetkamer gerealiseerd, zodat de wens van de bewoners om daar met minimaal zestien personen ruim te kunnen zitten, vervuld werd.


Bovenverdieping

Entree, nieuwbouw, Margy Arts Architecten

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Badkamermeubel

Coenen Concept
Entree, nieuwbouw, Margy Arts Architecten

De verdiepingen

Op de eerste verdieping is de slaapkamer van de ouders die open is tot in de nok en een eigen badkamer heeft met vrijstaand bad, sauna en een en-suite inloopkast. De kinderen hebben hun eigen domein met hun slaapkamers en een aparte badkamer. Boven de eerste verdieping is een verdieping met een slaapkamer, een hobbykamer met poolbiljart en techniek- en bergruimten.


Materialisatie

Entree, nieuwbouw, Margy Arts Architecten
Entree, nieuwbouw, Margy Arts Architecten
Entree, nieuwbouw, Margy Arts Architecten

Traditionele materialen

Omdat de eigenaars een traditionele villa wilden, werd hier qua materialisatie op voortgeborduurd met bakstenen, hout, keramische pannen en goten. De houten gevelluiken, natuurstenen ornamenten en het gevelhekwerk tillen het ontwerp naar een hoger niveau. Binnen en buiten worden feilloos met elkaar verbonden door de vele buitendeuren en terrassen en het materiaalgebruik.

Editor: Media team

Datum: 31-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings

Fotografie: Jaro van Meerten